• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.02.2024

22:30

Napadnuti srpki povratnici na KiM! Opljačkana domaćinstva, a Srbi ponovo u strahu! (VIDEO)

Informer

Live TV

Napadnuti srpki povratnici na KiM! Opljačkana domaćinstva, a Srbi ponovo u strahu! (VIDEO)

Podeli vest

Teror Aljbina Kurtija nad srpskim stanovništvom na KiM i aktuelni raskol u pokretu "Mi - Glas iz naroda", komentarisali su gosti Info večeri, Andrijana Arnautović iz Srpske radikalne stranke, Đorđe Dabić iz SNS-a, Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku i politikolog Vladimir Pavićević.

Andrijana Arnautović iz Srpske radikalne stranke istakla je da Srbija mora tražiti podršku od sila koje su joj naklonjene i da su korisne investicije dobre nezavisno od toga sa koje strane dolaze.

- KVINTA podržava Kurtija u svemu što on naumi i zato se ovi napadi i dešavaju, oni zapravo žele etnički čisto Kosovo bez Srba. Mi moramo tražiti podršku sila koje su nama naklonjene, a što se tiče investicija one mogu biti korisne bilo da dolaze iz Kine, Rusije ili sa Zapada - rekla je Arnautovićeva.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Đorđe Dabić iz SNS-a govorio je kako je neverovatno da se pokret "Mi - Glas iz naroda" formirao bez da su osnivači bilo šta znali jedni o drugima od samog početka.

- Okruženi smo NATO zemljama i nalazimo se u srcu Evrope i zato moramo realno da sagledamo svoju situaciju. Što se tiče pokreta "Mi", neverovatno mi je da su se skupili ljudi da formiraju pokret bez da išta znaju jedni o drugima, zbog čega sada slušamo neke kafanske priče o njihovom raspadu. Nestorovićeva ekipa nije dala jasan program već samo neke paušalne konstatacije u cilju da se dođe do odborničkog mesta - rekao je Dabić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku naveo je da Aljbin Kurti želi da napravi situaciju u kojoj neće otvoreno biti kriv za raseljavanje Srba već da to predstavi kao da su otišli sami.

- Kurti je pred Savetom bezbednosti pokušao da predstavi ukidanje dinara kao borbu protiv nekog terorizma ili ilegalnog šverca. On hoće da napravi situaciju u kojoj otvoreno neće biti kriv već da ispadne kako su se Srbi sami odselili - rekao je Đurić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Politikolog Vladimir Pavićević ukazao je kako Srbija uzvraća naklon stav Rusije čvrstom odlukom da joj ne uvede trgovinske sankcije uprkos pritiscima sa Zapada.

- Nema dileme da je Rusija važan međunarodni partner Srbiji, što je Srbija uzvratila čvrstim stavom da neće uvesti sankcije Rusiji uprkos pritiscima sa Zapada. Izjava gospodina Eskobara je potvrdila da Kurti nema kredibilitet kakav bi Zapad želeo da ostvari - rekao je Pavićević.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija