• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.02.2024

19:11

NATO hoće da ugura Poljsku u rat sa Rusijom, dok pokušava da proguta Srbiju! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

NATO hoće da ugura Poljsku u rat sa Rusijom, dok pokušava da proguta Srbiju! (VIDEO)

Podeli vest

Pokušaj NATO pakta da uvede Poljsku u oružani sukob sa Ruskom Federacijom, komentarisali su gosti Info dana, univerzitetski profesor Boris Bratina i politikolog Ivana Stojanović.

Univerzitetski profesor Boris Bratina govorio je da istorijski gledano, Poljska obično bude ta koja propada dok Nemačka plati ratnu odštetu bez ozbiljnijh dugoročnih posledica.

- Bojim se da ukoliko ne dobijemo pomoć saveznika možemo završiti iza NATO gvozdene zavese. Ne verujem da će Nemačka propasti, a ako posmatramo istoriju obično je Poljska ta koja propada sa nekim malim ustupcima dok Nemci plate neku kaznu i nikom ništa. Od nas sada očekuju da trampimo Kosovo i Metohiju za članstvo u EU - rekao je Bratina.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Politikolog Ivana Stojanović navela je da jedini način da Poljska uđe u rat sa Rusijom, jeste da nekim isceniranim incidentom neki projektil sa beloruske teritorije zaluta u Poljsku.

- Jedini način da Poljska uđe u obračun Ukrajine i Rusije je da dođe do nekog sceniranog incidenta kada bi recimo neki projektil iz beloruske teritorije zalutao na njihovu teritoriju. Odnosi Rusa i Poljaka su među najneprijateljskijim u Evropi. To bi bila ogromna tragedija, jer iako su katolici Poljaci su takođe Sloveni. Biće interesantno posmatrati kako će Poljaci kao konzervativni katolici pristati da ratuju protiv Rusije koja je poslednja koja čuva Evropu od LGBT propagande i masovnih migracija, što Zapad zagovara - rekla je Stojanovićeva.

 

Celu emisiju možete pogleadati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Amerikanci prave supersoničnu podmornicu, ploviće brzinom od 5.800 km/h! Imaju li Moskva i Peking odgovor?!
Da li je realno!

Amerikanci prave supersoničnu podmornicu, ploviće brzinom od 5.800 km/h! Imaju li Moskva i Peking odgovor?!

U januaru su Lokid Martin i NASA predstavili eksperimentalni avion Ks-59, za koji se očekuje da leti 1,4 puta većom brzinom od zvuka (1.490 km/h) bez da proizvede eksplozivni zvučni udar. Taj mlaznjak bi trebalo da igra ključnu ulogu u ponovnom uspostavljanju nadzvučnog komercijalnog putovanja avionom. Ali Amerikanci sada rade na podmornici koja bi mogla da putuje tri puta brže od Ks-59 .

26.02.2024

19:30

sledeća vest

Vesti

Vesić: Lokalni projekti važni kao putevi i pruge, razvijamo sve opštine u Srbiji
Društvo

Vesić: Lokalni projekti važni kao putevi i pruge, razvijamo sve opštine u Srbiji

Kroz projekat Lokalnog investicionog razvoja (LIID) svih 145 opština i gradova u Srbiji dobiće ukupno 265 miliona evra bespovtatne pomoći za projekte u tim lokalnim samoupravama, a ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić kaže da su lokalni projekti podjednako važni kao i auto-putevi i pruge, jer podižu kvalitet i komfor života ljudi u mestima u kojima žive.

04.07.2024

10:22

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija