• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.02.2024

22:30

Zapadni hegemoni sikću na Srbiju zbog prijateljskog odnosa prema Istoku!

Informer

Live TV

Zapadni hegemoni sikću na Srbiju zbog prijateljskog odnosa prema Istoku!

Podeli vest

Istorijske veze Srbije sa istočnim civilizacijskim tekovinama i pritisak Zapada da ga se odrekne, komentarisali su gosti Info večeri, politički filozof Dragoljub Kojčić i Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost.

Politički filozof Dragoljub Kojčić govorio je kako srpski narod neguje razlike i da je u vreme Sretenjskog ustava svakome ko stane na tlo Srbije bila garantovana sloboda.

- Položaj Srbije je za rimokatolički Zapad bio sa druge strane civilizacije ili su nas smatrali divljacima. Mi smo otvoren narod koji nije ugnjetavao nikoga ko dođe sa strane čak je i Sretenjski ustav garantovao da svako ko stupi na tlo Srbije postaje slobodan čovek. Nas su pravoslavce su katolici zvali jereticima dok su oni ti koji su prodavali crkveni oproštaj za novac. Srbija je uvek poštovala različitosti, toliko da je u Beogradu postojao budistički hram za Kalmike koji su pobegli iz Rusije nakon Oktobarske revolucije - rekao je Kojčić.

Foto: informer/printscreen

 

Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost istakao je da podrška među građanima za pridruživanje Republike Srbije EU trenutno iznosi ispod 50% za šta krivi dela Evropske unije.

- Geografska lokacija Srbije nam uvek garantuje neizvesnost, jer je uvek bila na spajanju dva sveta, Azije i Evrope. Na nama je da razvijamo odnose sa obe strane, u Srbiji je podrška za članstvo u EU među našim ljudima pali na ispod 50% za šta je kriva EU - rekao je Miškeljin. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija