• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.03.2024

09:37

Lep gest ili omča oko vrata? Putin ima samo reči hvale za Srbiju! Kako će to shvatiti naši neprijatelji? (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Lep gest ili omča oko vrata? Putin ima samo reči hvale za Srbiju! Kako će to shvatiti naši neprijatelji? (VIDEO)

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin je rekao je da su odnosi Ruske Federacije i Srbije posebne prirode i da su Srbi "vekovima najpouzdaniji saveznici Rusije". O odnosima Srbije i Rusije u "Info jutru" govorili su pukovnik u penziji Sreten Egerić i novinar "Politike" Marko Lakić.

-Odnosi Rusije i Srbije su posebne prirode, istorijski duboki, o tome uvek govorim sa posebnom toplinom, jer vekovima, želim da istaknem, Srbi su najpouzdaniji saveznici Rusije, znamo, pamtimo i cenimo to- rekao je Putin na sastanku sa učesnicima Svetskog festivala mladih, prenose RIA Novosti.

Novinar "Politike" Marko Lakić smatra da, iako je lepo čuti ovako nešto, u širem smislu to nama može biti kamen oko vrata.

Foto: Pedja Milosavljević

Marko Lakić

-Rusi više ne mogu da dođu ni avionima ni Dunavom. Pogledajte Kurtija i sve naše neprijatelje u regionu koji tvrde da su Srbi mali Rusi. Ovo je emotivno i lepo, ali može da napravi problem. Ne valja upravljati politikom kroz emocije. Kada je svojevremeno Rusija imala problem, ona je dolazila i nestajala. Možda je ovo takav trenutak. Ako uspešno završi rat u Ukrajini, možda će se Rusija vratiti na velika vrata. Čečenija je vrlo mirna i podržava Rusiju. Islamističke ćelije teško da bi sada napale Rusiju. Ukrajina je jedna od učesnica u ovom ratu. Terorizam je univerzalno zlo. Ono nema boju, veru, naciju. Ili ubijate ili ne ubijate civile. To je Hamas uradio 7. oktobra- rekao je Marko Lakić.

Pukovinik u penziji Sreten Egerić misli da bi možda u političkom smislu bolje bilo da Putin nije rekao ništa.

Foto: Pedja Milosavljević

Sreten Egerić

-Da je Putin rekao da mrzi Srbiju, to bi takođe bila municija našim neprijateljima. Ovo je jedna poruka upućena srpskom stanovništvu da mogu da računaju na Ruse. U kojoj meri, to ćemo videti. Ne bih se složio da je ceo svet u ratu protiv Rusije. Jako je teško dokazati, ali može kroz teorije zavere da se dokaže da se iza terorističkih napada uvek kriju velike sile. Moguće je da dođe do određenih aktivnosti u južnim delovima Rusije. Moskva kao višemilionski grad je naseljena različitim stanovnicima, različitih ubeđenja. Amerikanci malo više dižu tenzije- rekao je Egerić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija