• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.03.2024

22:33

Opet drugi ratuju za Amerikance! NATO pakt pravi od Finske i Švedske topovsko meso!

Informer

Live TV

Opet drugi ratuju za Amerikance! NATO pakt pravi od Finske i Švedske topovsko meso!

Podeli vest

O ulasku Finske i Švedske u NATO pakt i taktiku Velike Britanije i SAD da dve zemlje gurnu na prvu liniju protiv Rusije, komentarisali su gosti Info večeri, glavna urednica Sputnjika Ljubinka Milinčić i pukovnik u penziji dr Ilija Kajtez.

Glavna urednica Sputnjika Ljubinka Milinčić govorila je kako Mađarska predstavlja prvu državu EU koja se suprotstavila pseudoliberalnoj politici Unije i postavila branik prema migrantima.

- Turska ima pola miliona vojnika i neverovatno je bitna za NATO i Rusiju, za jedne zbog vojske, a za druge kao izlaz na Mediteran. Mađari se ne slažu sa pseudoliberalnim stavovima EU i zalađu se za svoj suverenitet i prvi su stavili branik prema migrantima. Rusiji nije potrebna ničija teritorija, jer ona ima šestinu zemljinog kopna, ne treba njima tamo neka Poljska ili Nemačka. Oni samo žele da odbrane svoj narod i da imaju saradnju sa Evropom koji Amerikanci gledaju da što više naruše - rekla je Ljubinka Milinčić.

Foto: informer/printscreen

 

Pukovnik u penziji dr Ilija Kajtez komentarisao je kako su Švedska i Finska postale daleko manje bezbedne nakon ulaska u NATO pakt, jer su ih Velika Britanija i SAD gurnule na prvu liniju.

- Finci i Šveđani su postali daleko manje bezbedni ulaskom u NATO, jer su se isturili pred Rusiju kao prva linija odbrane, što Britancima i Amerikancima odgovara, jer neko drugi gine za njih. Ruska vojska ima dve godine rata iza sebe i spremnija je daleko od svojih komšija. NATO ima mnogo pukotina i pravi istorijsku grešku kao i sve imperije u padu, tako što se ishitreno šire umesto da popravljaju svoje pukotine. Rimsko carstvo je to doživelo kada je agresivno počelo da napada germane umesto da radi na unutrašnjim društveno ekonomskim problemima. Borba za Severni pol će biti najprimarnija, jer većina pripada Rusiji - rekao Kajtez.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija