• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.03.2024

09:32

Da li Kurti gubi podršku SAD-a? Jeziva izjava lažnog kosovskog ministra odbrane Maćedoncija ne sluti ništa dobro! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Da li Kurti gubi podršku SAD-a? Jeziva izjava lažnog kosovskog ministra odbrane Maćedoncija ne sluti ništa dobro! (VIDEO)

Podeli vest

Nivo saradnje i susret američkih zvaničnika sa Aljbinom Kurtijem je ograničen. Kako pojedini mediji navode, to je restriktivna mera SAD-a zbog Kurtijevog nekoordinisanog ponašanja koje podriva, usporava ili čak ugrožava napredak u primeni sporazuma sa Srbijom i zaoštrava situaciju na severu Kosova i Metohije. U "Info jutru" govorila je Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM.

Borac za prava Srba na KiM Ana Đorđević potsetila je u samom startu na operaciju "Vazdušni most".

Foto: Masha Bandjur

Ana Đorđević

-Mi kao Srbi trebalo bi da poručimo američkim administracijama: sećate se operacije "Vazdušni most?". Spasli smo 500 američkih pilota. Nemojmo zaboraviti da je Milošević zarobljene američke pilote vratio nepovređene u svoju matičnu državu. To je ta ironija. Da je to ona nekadašnja Amerika, u kontekstu odnosa prema našoj državi, gde bi nam bio kraj... Nemojmo zaboraviti sastanak iranskih ekstremista u Džedi. Oni su odabrali Balkansko poluostrvo za centar širenja islamizma po Evropi. Srbi i srpski narod tada su bile prve žrtve. Zapad je pod patronatom SAD-a je zažmurio na taj iranski ekstremizam. Onda su odabrali područje našeg Kosova i Metohije i Albanije za destabilizujući faktor Evrope. Americi je to odgovaralo. Vojno-američka obaveštajna služba klasifikuje UČK kao izrazito antiterorističku jedinicu i odobrava joj oružje. Dobijaju zeleno svetlo od Amerike da prvi targeti budu milicija, vojska i sve što je institucionalizovano. Kada imamo tu analogiju i dođemo do današnjeg dana, Kurti paradoksalno izgovara reč "epopeja" OVK- rekao je Ana Đorđević.

Lažni kosovski ministar odbrane Ejup Maćedonci izjavio je da Kosovo razvija "mnogo veći koncept od obaveznog služenja vojnog roka" kako bi se građani pripremili za "reakciju i za odbranu". Međutim, za većinu stručnjaka potpuno je nejasno kako bi se to realizovalo u praksi, a posebno da li bi i na koji način u to bila uključena srpska zajednica.

Ana Đorđević objasnila je šta zapravo znače reči Maćedoncija.

-Ono što stalno ponavljam: neće Amerikanac da mu gine sopstveni pripadnik. Oni idu na to da transformišu UČK i izdižu ih na viši nivo. Oni već uveliko njih spremaju upravo za to. Oni kažu da će svako imati učešće. To će biti kao i nekada. Svaki Šiptar mora da se bori protiv svakog Srbina- rekal je Ana Đorđević.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Đilasovci sada udaraju i na crkvu! Đilasova novinarka u Dubrovniku: Stvaramo vojvođansku naciju, u Vojvodini ima previše Srba i crkava SPC!
Politika

Đilasovci sada udaraju i na crkvu! Đilasova novinarka u Dubrovniku: Stvaramo vojvođansku naciju, u Vojvodini ima previše Srba i crkava SPC!

Kako prenosi tajkunski „Danas“, Đilasova novinarka Ana Lalić je na tribini „U raljama nacionalizma“ koja je održana u Dubrovniku, između ostalog izjavila: „Mi u Vojvodini gotovo svakodnevno doživljavamo izvesno dosrbljavanje. Crkve nam niču u svakom kvartu, i to ne u stilu pravoslavnog baroka koji je karakterističan za Vojvodinu, nego u vizantijskom stilu“.

08.03.2024

21:19

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija