• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.03.2024

12:29

Ćerka Milana Gutovića prevarena za nasledstvo? Da li je usmeni testament glumca bila laž? (VIDEO)

Informer

Live TV

Ćerka Milana Gutovića prevarena za nasledstvo? Da li je usmeni testament glumca bila laž? (VIDEO)

Podeli vest

Ćerka pokojnog glumca Milana Laneta Gutovića, objavila je na Fejsbuku video u kom tvrdi da je medicinska sestra pred smrt njenog oca uvela dvojicu muškaraca na intenzivnu negu. Ti ljudi nisu bili u srodstvu sa Lanetom, pa ona smatra da su na taj način nju i njenu sestru lišili nasledstva. U "Info jutru" na temu naslednog prava govorila je advokatica Jovanka Zečević.

Milica Gutović je najstarija od četvoro dece pokojnog glumca. Ona je podelila istinu vezanu za njegove poslednje dane koje je proveo na intenzivnoj nezi na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu, u jeku epidemije kovida, avgusta 2021. godine.


U sobu njenog oca na intenzivnoj nezi medicinska sestra uvela je dva čoveka koji nisu ni u kakvom krvnom srodstvu sa njenim ocem i koji su postali svedoci njegovog navodnog usmenog zaveštanja. Treći svedok tog usmenog zaveštanja upravo je medicinska sestra. Tim lažnim usmenim zaveštanjem moj otac je navodno svoje dve ćerke Milicu i Nevenu i maloletnu unuku potpuno lišio nasleđa. Ćerka Milana Gutovića kaže da svi koji su ga poznavali znaju da je to nemoguće.

Advokatica Jovanka Zečević objasnila je u kojim okolnostima može da se da usmeno zaveštanje.

Foto: Informer

Jovanka Zečević

-Uglavnom usmeno zaveštanje vezano je za ratne okolnosti kada niste u prilici da sačinite ni jedno drugo zaveštanje. Naš zakon ostavlja mogućnost da čak svojeručno napišete zaveštanje. Usmeno zaveštanje zahteva posebne okolonosti i to da ima tri svedoka, što ovde imamo. Svedoci odmah nakon što se ukaže prilika treba kod javnog beležnika dati izjavu, time što će njegovu volju overiti na pismeni način. Često sudska praksa smatra da nije posebna okolnost bolest ili godine sačinioca. Važno je da li su sva tri svedoka bila prisutna istovremeno. Oni se vode kao tri svedoka. Ono što je važno je to da on može to da izjavi. Pitanje je na koji način on to izjavljuje. Ako je prebačen na respirator, teško da je svoju usmenu volju mogao da iskaže na pravi način- rekla je advokatica.

Ona je istakla da dokumentaciju nije videla, a da putem usmenog testamenta ništa ni ne može biti potpisano. Objasnila je da su svedoci takvu izjavu mogli osnažiti time što će otići kod notara.

-Javni beležnici otkrivaju sadržaj testamenta. U pitanju je bolnica. Oni su morali nekako da uđu. Uvedeni su u vreme kad nije bilo poseta. Postavlja se pitanje da li su se oni na neki način dogovorili. Oni će biti svedoci koji će morati da objasne mnogo stvari. Ja ne sumnjam da će oni biti dobro pripremljeni ako su činili sve to kako bi se okoristili. Ja sam sigurna da će VMA sprovesti neku unutrašnju kontrolu. Sigurno će stvar oko medicinske sestre biti rasvetljena. Da su normalne okolnosti i da se ovo nije desilo, njegova supruga bi bila naslednik zajedno sa četvoro dece. To je pitanje koje bi bilo tema da se ovo nije desilo. Na ovaj način on je ostavio nasledstvo samo određenim naslednicima. Usmenim testamentom je sve ostavljeno određenim licima, što je verovatno bio šok za njegove ćerke koje su očigledno bile u dobrim odnosima- rekla je Jovanka Zečević.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija