• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.03.2024

08:59

Podrška Putinu veća nego ikada pre! Ruski predsednik ima duži staž čak i od Jozefa Staljina! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Podrška Putinu veća nego ikada pre! Ruski predsednik ima duži staž čak i od Jozefa Staljina! (VIDEO)

Podeli vest

Sutra počinje centralno glasanje na izborima u Rusiji i gotovo je sigurno da će Vladimir Putin pobediti. Za predsednika je biran 2000.godine, a reizabran je 2004. godine, 2012. i 2018. godine. Može biti izabran i 2030, što bi mu mogao biti šesti mandat. Samim tim se i nameće pitanje u čemu se ogleda Putinova moć, a o tome je u "Info jutru" govorio Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

Sedamdesetjednogodišnji Putin već je sada ruski čelnik sa najdužim stažem čak i od Sovjetskog vođe Jozefa Staljina.

Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose rekao je da je tajna Putinovog uspeha u njegovom obrazovanju i širokoj sferi interesovanja.

Foto: Pedja Milosavljević

Boško Vasiljević

-Zadnjih 20 godina Rusija je neprepoznatljiva. Kvalitet života ruskih građana ima kontinuitet rasta. Jednu gigantsku zemlju Putin je uspeo da održi i stavi na pijadestal. Moskva je jedan od najlepših i najčistijih gradova na svetu. On dobro poznaje mentalni sklop svoje nacije. Uticajni ljudi u Rusiji daju svoje referate i selektuju se najbolji mogući pojedinci. To je kultura patriotskog odosa. Nikada nisam čuo ni jednu negativnu reč o bilo kojoj drugoj naciji. Apsolutni respekt bilo koje države, nacije i rase! Njihova sveta dužnost je da poštuju istoriju svojih predaka. To važi od najstarijih do najmlađih pripadnika njihove države- rekao je Vasiljević.

On je rekao da je Putin jedan od retkih savremenih lidra koji je zadržao svoj integritet.

-Zapadni lideri nemaju težinu i svi su stavljeni u kolektivnu zajednicu gde se s vremena na vreme neko istakne nekom zapaljivom izjavom. Sve ankete govore da će apsolutno i beskompromisno Putin odneti pobedu. Rusija je sada u kompleksnoj situaciji i sami građani ne žele da dolazi do bilo kakvih promena. Rusija je najbolji mogući partner bila Evropi. Evropljani su nepromišljeno ušli u konflikt. Rusija ima dovoljno resursa da ekonomski nisu ni malo oslabljeni. Dve godine se sami bore protiv skupa najjačih država. Sve ozbiljne zemlje imaju dugoročne planove. Njihov plan je da svoje resurse prekomponuju u nove tehnologije uz poštovanje svojih geostrateških interesa- rekao je Vasiljević.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Dilovali drogu, pa se žalili na policijsku brutalnost! Protest LGBT udruženja protiv policije! (VIDEO)
Live TV

Dilovali drogu, pa se žalili na policijsku brutalnost! Protest LGBT udruženja protiv policije! (VIDEO)

Slučaj koji je podigao veliku prašinu i doveo do toga da borci za LGBT prava izađu na ulice Beograda, još uvek je pod istragom tužilaštva, dok predstavnici Udruženja tvrde da su policajci brutalno maltretirali LGBT osobe tokom pretresa stana. O ovom slučaju konkretno, ali i širem dijapazonu delovanja ovakih nevladinih organizacija u "Info jutru" govorili su društveni analitičar Saša Borojević i lider Srpske desnice Miša Vacić.

12.03.2024

12:51

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija