• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.03.2024

16:05

Makron iz straha od Rusije vuče radikalne poteze! SAD glumi komandanta i gura Evropu u rat (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Makron iz straha od Rusije vuče radikalne poteze! SAD glumi komandanta i gura Evropu u rat (VIDEO)

Podeli vest

O specijalnoj ruskoj operaciji u Ukrajini, kao i pritiscima Zapada, prvenstveno Francuske, na Rusiju, u Info danu govorili su prof. Saša Adamović, istoričar i autor knjige "Efekat Tramp" i Saša Pešić, novinar.

Saša Pešić novinar iz Pariza, kaže da Mediji u Francuskoj predstavljaju Rusiju kao pretnju za bezbednost cele Evrope.

- Makron je izjavio da Francuska treba da da podršku Ukrajini. Mediji u Francuskoj predstavljaju Rusiju kao pretnju pre svega za bezbednost Baltičkih zemalja, a potom i cele Evrope. Svaki dan se govori o tome kako je Rusija pretnja, a narod je uplašen, ali srećom može da sazna istinu na društvenim mrežama - objasnio je Pešić.

Foto: Informer.rs/printscreen

Saša Pešić

 

Prof. Saša Adamović, istoričar, ističe da se predsednik Francuske Emanuel Makron nadao da će ta zemlja voditi glavnu reč u Evropi, ali i da on krivi Putina za sve.

- Makron se nadao da će Francuska voditi glavnu reč, ali to se nije desilo. Želeo je da profiliše EU kao entitet koji ima samostalnu politiku, mimo američkog uticaja. Šarl de Gol je nedostižni idol Makrona, a posle njega je jedini bio Miteran ozbiljan predsednik. Makron krivi Putina i Rusiju za sve - rekao je Adamović.

Foto: Zoran Sinko

Saša Adamović

Naš sagovornik dodaje i da su NATO i Zapad eskalirali situaciju i doveli stvari do ivice direkntog sukoba sa Rusijom.

- NATO i Zapad su eksalirali toliko situaciju da su doveli stvari do direktnog sukoba sa Rusijom. Meni sve ovo liči na veći nivo eskalacije sukoba sa Rusijom. Zapad nije držao reč još od perioda obećanja da se NATO neće širiti na Istok, pa sve do danas. Makron želi da pokaže mišiće Rusiji, a SAD želi da postroji evropske zemlje i pošalje ih po svaku cenu u rat pod njihovom komandom - zaključio je Adamović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija