• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.03.2024

09:23

Rusi traže kažnjavanje NATO-a za agresiju na Srbiju 1999! Amerika će pokušati da srpeči sednucu Saveta bezbednosti! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Rusi traže kažnjavanje NATO-a za agresiju na Srbiju 1999! Amerika će pokušati da srpeči sednucu Saveta bezbednosti! (VIDEO)

Podeli vest

Ruska duma, povodom 25. godišnjice NATO bombardovanja Srbije, usvojila nacrt dokumenta kojim će od UN, međunarodnih organizacija i parlamenata stranih država tražiti da zapadne zemlje budu kažnjene za taj zločin. Posebno je istaknuto to da je nekažnjivost NATO agresije na Srbiju stvorila preduslove za nove vojne akcije širom sveta pod izgovorom "borbe za vrednosti slobode i demokratije". Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Nenad Vuković, predsednik Društva lobista Srbije i Branko Radun, analitičar.

Predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković istakao je da se o ovoj inicijativi već govorilo.

Foto: Pedja Milosavljević

Nenad Vuković

-O toj inicijativi je govoreno. Ipak, još uvek traju nedoumice da li će se ta sednica održati. Što se tiče Zapada, oni se zalažu na legalnosti svega što je bilo. Način na koji je Zapad komentarisao zasedanje ove sednice je nepovoljan. Videli smo neke natpise zapadnih medija o tome da Rusija želi da destabilizuje Balkan koristeći Srbiju. Interpretacija događaja 1999. je za nas veoma značajno pitanje. Srbija ima svako pravo da se seća tih događaja. Na međunarodnom planu, to je borba koja se stalno vodi. Nama je glavna pozicija, pozicija Srbije. Mi moramo da učinimo sve što je do nas da ostane zabeleženo sve što se desilo- rekao je Nenad Vuković.

Analitičar Branko Radun rekao je da moramo da se borimo za istinu jer nove generacije moraju da znaju šta se dogodilo.

Foto: Pedja Milosavljević

Branko Radun

-U Beogradu, u nekim studijima govori se o tome da je to bombardovanje bilo opravdano. Oni kažu da je Milošević bio kriv i da smo mi činili zločine na Kosovu. To ovde pričaju. Mi treba da raskrstimo šta se tamo desilo. Amerika je imala strateški cilj osvajanja Balkana i to je uspela. Rusi to sad koriste da udare kontru Amerikancima. Zašto se Rusi toga nisu setili pre 25 godina? To je sad njihova igra. Oni želi to da nametnu kao temu na sednici Saveta bezbednosti, mada ja sumnjam da će se to desiti jer će Amerikanci na sve moguće načine pokušati to da spreče- rekao je Branko Radun.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija