• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.03.2024

12:49

Toni Bler tražio da se 1999. gađaju civilne mete! Zapad počinio genocid nad srpskim narodom! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Toni Bler tražio da se 1999. gađaju civilne mete! Zapad počinio genocid nad srpskim narodom! (VIDEO)

Podeli vest

Tajni dokumenti u koje je američki portal "Grejzon" imao uvid otkrivaju da je britanski premijer Toni Bler neposredno pre početka bombardovanja Jugoslavije tražio da se gađaju civilne mete. Iz njih se jasno vidi da su Britanci pokušavali da "poguraju" Amerikance da okupiraju Jugoslaviju i sruše predsednika Slobodana Miloševica tokom bombardovanja 1999. godine. O ovome su u "Info jutru" govorili Milomir Miladinović, general potpukovnik i Ljubinko Đurković, pukovnik, komadant odbrana Košara.

Iako se na Zapadu bombardovanje SRJ  slavi kao uspešna "humanitarna intervencija" koja je sprečila "genocid" protiv Albanaca na Kosovu, reč je o agresiji na suverenu i multietničku državu zasnovanoj na propagandi, piše "Grejzon".

General pukovnik Milomir Miladinović priznao je da se pita šta je naš narod toliko zgrešio u prošlosti da se ovako ponašaju prema nama.

Foto: Tanja Andric

Milomir Miladinović

-U svetskim ratovima dali smo preko tri miliona života zarad mira u celom svetu. Kao da smo malo žrtava imali, pa je 1999. godine trebalo da ih imamo još više. Ciljevi su isti kao iz Prvog i Drugog svetskog rata, samo su okolnosti bile drugačije. Ciljevi su uvek bile razbijanje države. Drugi cilj je bio rušenje poretka i treći cilj je bio rušenje vojske. Ni jedan od ta tri cilja nisu postigli- rekao je Miladinović.

Pukovnik Ljubinko Đurković rekao je da je Zapadu uvek najveći problem bilo srpstvo.

Foto: Tanja Andric

Ljubinko Đurković

-U Prvom i u Drugom svetskom ratu Srbija je bila nepokoriva i nepobediva zemlja. Imamo viteški kod za slobodu svoje teritorije i uvek smo spremni da se žrtvujemo za slobodu. To je bila zločinačka i genocidna agresija na jedan suveren narod. Gađali su bolnice i crkve. Upotrebljena je municija sa osiromašenim uranijumom gde su žrtve od kancera uvećane preko dvesta puta. Zapad ne može da prizna svoju krivicu, naročito sada kada dolazi jedan svet predvođen nama bratskom narodu, a to su Rusi. Rat je završen potpisivanjem Kumanovskog sporazuma, ali je samo jedan segment rata završen, a to je oružana borba. Drugi rat se i dalje vodi i pospešuje se i dalje- rekao je Đurković.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15