• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.03.2024

13:07

NATO i njihovi vazali dužni su da očiste osiromašeni uranijum iz Srbije! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

NATO i njihovi vazali dužni su da očiste osiromašeni uranijum iz Srbije! (VIDEO)

Podeli vest

Legalne norme koje je NATO prekršio tokom svoje agresije na Srbiju komentarisao je gost Info dana, advokat Srđan Aleksić navodeći kako NATO pakt duguje Srbiji da otkloni sav osiromašeni uranijum sa ovih prostora.

Advokat Srđan Aleksić ukazao je na to da je NATO pakt bacio pet puta veću količinu osiromašenog uranijuma na Srbiju, nego što je bilo bačeno na Hirošimu.

- Učestvujem na naučnom skupu u Švajcarskoj, a Švajcarce zanima ono što se Srbiji desilo tokom bombardovanja devedesetih. Zato sam bio inspirisan da snimim film koji ih je toliko dirnu da su ga puštali na Berlinskom festivalu dokumentarnih filmova i u njihovim školama. Dve tone osiromašenog uranijuma je bačeno na našu zemlju što je pet puta više nego što je bačeno na Hirošimu. NATO je izvršio bespotrebnu agresiju na Srbiju, jer je bio toliko vojno nadmoćniji da je mogao da se sa njom bori i konvencionalnim oružjem. Italijanski vojnici koji su boravili na Kosovu počeli su da oboljevaju od nekoliko vrsti kancera. Vrhovni sud Italije potvrdio je da su vojnici oboljevali od raka zbog izloženosti osiromašenom uranijumu koji je došao od NATO bombi - rekao je Aleksić.

Foto: Tanja Andric

 

Aleksić je dodao da su međunarodne organizacije dužne da počiste sav štetni materijal koji je NATO pakt bacio na Srbiju tokom svoje agresije.

- NATO pakt ne može da ima retroaktivni imunitet za svoju agresiju na našu zemlju. Bombardovali su rafinerije u Novom Sadu i civilna postrojenja što je u potpunosti bilo ilegalno za šta nam članice NATO pakta duguju odštetu. Međunarodne organizacije su dužne da dođu ovde i počiste sav štetni materijal iz naše zemlje - rekao je Aleksić.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija