• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Ana Budak Sandra Bjelac Info jutro

02.04.2024

10:09

Šanse da se mala Danka sama udaljila od majke su nepostojeće! Poligraf nije nikakav pokazatelj da li je neko kriv ili ne! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Šanse da se mala Danka sama udaljila od majke su nepostojeće! Poligraf nije nikakav pokazatelj da li je neko kriv ili ne! (VIDEO)

Podeli vest

Mala Danka koja je nestala u utorak u Banjskom polju kod Bora je, po najnovijim informacijama najverovatnije oteta. Svi članovi porodice majke i oca nestale Danke Ilić narednih dana će davati izjave u policiji. Koja je procedura i ko se sve saslušava? Šta se sve uzima u obzir? Odgovore na ova pitanja dale su advokat dr Ana Budak i psihoterapeut Sandra Bjelac.

Budak je izjavila da je ovde u pitanju klasična istraga, kao i da poligraf nije dokaz da li je neko kriv ili ne.

- Obično se polazi od lica koja su bliska potencijalnoj žrtvi. Kreće se od osobe koja je poslednja bila u kontaktu s njom, u ovom slučaju je to majka. Svakako bi bilo oportuno da i komšije daju svoje izjave jer su možda videli nešto. Svaka informacija u ovom trenutku može biti korisna, budući da ih je malo. Način na koji se vodi ova istraga je tipičan. Ovo je jedna klasična istraga. Poligraf je jedna operativna radnja, odnosno mera koju sprovodi policija. Ona služi da usmeri ili preusmeri istragu u određenom pravcu. Poligraf nema nikakvu dokaznu snagu u krivičnom postupku. Ukoliko ga prođete to nije apsolutan dokaz da ste nevini i obrnuto - kaže Budak.

Foto: Pedja Milosavljević

Sandra Bjelac

Bjelac je zaključila da su šanse da se dete svojevoljno udalji od roditelja gotovo nepostojeće.

- Potencijalno su sumnjivi svi. Kada se ovakve stvari dogode, uvek krećemo od porodice. Sad je već osmi dan i da bi dete preživelo mora da bude u okruženju gde su mu zadovoljene sve osnovne potrebe, odnosno da bude u prijateljskom okruženju. Ako govorimo o prijateljskom okruženju, to mora biti neko poznat. Mala je verovatnoća da se dete samo udaljilo i otišlo s nekim nepoznatim. Dete od dve godine teži ka tome da bude s roditeljima. Verovatnoća da dete samo napusti sigurno okruženje je zaista jako mala. Poligraf nije pokazatelj da li je neko kriv ili nije - poručuje Bjelac.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija