• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.04.2024

10:31

Đilas će "škartirati" Grbovićevu stranku! Zapadni mentori opoziciji poručili da neće podržati njene namere! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Đilas će "škartirati" Grbovićevu stranku! Zapadni mentori opoziciji poručili da neće podržati njene namere! (VIDEO)

Podeli vest

Danas se nastavljaju konsultacije o primeni preporuka ODIHR-a radi primene sedam od 25 preporuka koje je Kancelarija ove institucije dala. Predložene su radne verzije izmena Zakona o sprečavanju korupcije, Zakona o izboru narodnih poslanika, Zakona o lokalnim izborima, Zakona o izmeni i dopuni Zakona o Ustavnom sudu i Zakona o dopunama Zakona o finansiranju političkih aktivnosti. O tome ovog jutra razgovarali smo sa novinarom Dejanom Vukelićem u emisiji "Info jutro" Informer TV.

Vukelić poručuje da deo opozicije pokazuje veliku dozu neodgovornosti, ne samo prema Srbiji, već i prema svojim glasačima.

- Grbović se nakon par sati usprotivio bojkotu. Đilas ga je izbacio iz odborničke grupe nakon toga. Sam Grbović je juče pokušao to da gurne u drugi plan, da se ne priča o tome. Jasno je da će ta stranka biti "škartirana" od strane Dragana Đilasa. Sve više sumnjam da bilo ko u toj koaliciji zna šta podrazumeva odgovornost, jer sve što su radili i pre izbora, a naročito nakon njih, je bilo apsolutno neodgovorno ponašanje. Pokazali su veliku neodgovornost prema državi, a takođe i prema sopstvenim biračima. Nisu ih udostojili informacija o tome šta uopšte planiraju da rade. Izbori će biti održani. Od pojedinih ljudi sa te liste sam osetio tračke odgovornosti. Ta lista je poslala jasnu poruku da, ne samo neće izaći na te izbore, već će pokušati na neki način da ih spreče. To je u poslednje vreme utihnulo jer su od svojih zapadnih mentora dobili poruke da oni to neće podržati. Sve što rade, od početka su radili protiv Srbije, a u poslednje vreme rade i protiv sebe - rekao je Vukelić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Opozicija ne shvata da je država ozbiljna stvar! Božić: Ne mogu da razumem tu "toalet koaliciju"! (VIDEO)
Live TV

Opozicija ne shvata da je država ozbiljna stvar! Božić: Ne mogu da razumem tu "toalet koaliciju"! (VIDEO)

Prvi kolegijum Skupštine Srbije posvećen preporukama ODIHR-a o izborima završen je juče, posle višečasovne rasprave, bez dogovora, a razgovori se nastavljaju u sredu. Predsednica parlamenta Ana Brnabić kazala je da su prihvaćena dva zahteva opozicije – formiranje nezavisne komisije za kontrolu i reviziju biračkog spiska i da javni servis objektivno izveštava i bude podjednako dostupan svima. Jedino, dodala je, nisu mogli da prihvate da beogradski i lokalni izbori koji nisu održani u decembru budu održani istog dana. Na ovu temu za Informer TV govorila je članica Predsedništva Srpske napredne stranke Sandra Božić u "Info jutru".

02.04.2024

12:40

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija