• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.04.2024

09:21

(VIDEO) Beograd će opet biti bombardovan, ali diplomatski! Sednica o Srebrenici pomerena za godišnjicu rušenja glavnog grada Srbije!

Masaha Bandjur

Live TV

(VIDEO) Beograd će opet biti bombardovan, ali diplomatski! Sednica o Srebrenici pomerena za godišnjicu rušenja glavnog grada Srbije!

Podeli vest

Zapad je simbolično pomerio sednicu Saveta za 16. april kada je bilo savezničko bombardovanje Beograda 1994., a zašto i da li će se izglasati rezolucija o Srebrenici, odgovorio je u Info jutru gost Nemanja Zavišić iz Centra za društvenu stabilnost.

Nemanja Zavišić iz Centra za društvenu stabilnost ističe da bi uvođenje rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici, bilo diplomatsko bombardovanje.

- Naravno da nije slučajnost to što je baš 16. april izabran za sednicu Saveta Evrope, jer se tada bombardovao Beograd 1944. godine. Ovo je još jedno bombardovanje, ali u diplomatskom smislu. Gaze sopstvena pravila i naš nacionalni identitet, jer licemerno žele da uvedu rezoluciju o Srebrenici. Sistem odnosa u svetu je povezan, pa pošto ne mogu da eksaliraju sukob u Ukrajini, moraju da prave nove sukobe. žele da prijateljstvo sa muslimanima pokažu preko naših leđa - rekao je Zavišić.

Foto: Masha Bandjur

Nemanja Zavišić

 

Naš sagovornik dodaje i da Zapad želi da ukine Republiku Srpsku i da želi proglašenje genocidne tvorevine.

- Nemačka je počinila genocid nad Srbima, sad želi da uvede to da je Srbija genocidna. Srbija nikada nije izvršila genocid niti je ikoga napala, jer smo mi bili uvek u odbranbenim ratovima. Zapad želi da ukine Republiku Srpsku i želi da je proglasi za genocidnu tvorevinu. Republika Srpska jeste nastala na genocidu, ali genocidu nad srpskim narodom i zato je brana da se nikad ne ponovi više Jasenovac i srbosjek - kazao je Zavišić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15