• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.04.2024

20:57

Prijem tzv. Kosova u Savet Evrope bio bi presedan u istoriji te organizacije! Na ovaj način oni bi prekršili sopstvene konvencije! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Prijem tzv. Kosova u Savet Evrope bio bi presedan u istoriji te organizacije! Na ovaj način oni bi prekršili sopstvene konvencije! (VIDEO)

Podeli vest

Gost Glavnog dnevnika Informera bio je novnar Aleksandar Apostolovski. On je komentarisao situaciju na Kosovu i Metohiji u kontekstu svih drugih dešavanja u svetu, posebno ističući hapšenje Sofronijevića.

Novinar Aleksandar Apostolovski rekao je da Kurti nesmetano sprovodi svoju politiku, a ta politika ima podršku zemalja Kvinte.

-Sofronijević je već imao problema s njim. Već je bio ranjen pre tri godine. Naše vlasti imaju obećanje EU da se neće hapsiti Srbi koji su tada izražavali protest zbog upada jedinica ROSU na sever. Međutim, situacija se ponavlja. Očigledno Kurti, na žalosti ma vetar u leđa i sprovodi svoju politiku pritisaka na Srbe. To je stara matrica. On je sproveo jednu vrstu copy-paste politike koje je sprovela Hrvatska posle Oluje sa aktiviranjem tajnih optužnica. Ni jedan punoletan čovek koji je izbegao nije mogao da se vrati u Hrvatsku. To je očigledno model koji primenjuje Kurti. Čak je i represivniji od Hrvata. On oseća da ima podršku. Zapadne sile ne žele da sprovedu odredbe Briselskog sporazuma. Ako jedan Gabrijel Eskobar kaže da Priština mora da sprovede svoje obaveze iz Briselskog sporazuma, ali da nisu u stanju da na to nateraju Kurtija, šta onda da kažemo...- rekao je Apostolovski.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Aleksandar Apostolovski

On je govorio i o situaciji u Americi komentarišući reči Donalda Trampa koji je izjavio da će ga vrlo verovatno pred izbore zateći Treći svetski rat.

-Mi se nalazimo u sveopšetm haosu u svetu. Čini mi se da se trenutno i Srbija nalazi pred velikim pritiscima. Kao da je neko aktivirao dugme i rekao: Hajde sada da pritisnemo Srbiju. Imamo drugi veliki rat između Izraela i Palestinaca u Gazi gde se događa preterana upotreba sile Izraela. Čini mi se da Kurti pronalazi neku crnu rupu i sprovodi brutalno svoju politiku- rekao je Aleksandar Apostolovski.

On je govorio i o mogućem prijemu takozvanog Kosova u Savet Evrope. On je komentarisao da se ovo hapšenje možda desilo zbog besa Kurtija zbog stava Španije oko prijema tzv. Kosova u Savet Evrope.

-Prijem tzv. Kosova u Savet Evrope je presedan u istoriji te organizacije. Kosovo nije član Ujedinjenih Nacija. Odluka se očigledno neće donositi koncenzusom, a vrhunac demokratije je bio taj što se imovina manastira Dečana upisana u katastar. Kriterijumi ne postoje. Sada je uvedeno novo pravilo a to je da se odluke ne donose konsenzusom, što je još jedno kršenje sopstvenog statuta Saveta Evrope. Španija će očigledno glasati protiv, ali videćemo šta će uraditi još pet zemalja EU- rekao je Apostolovski.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Rat koji vodi Izrael mora da eskalira! Namerno se trude da uvuku Iran u sukob, a onda se uključuju i Rusija i Kina! Sledi pakao? (VIDEO)
Live TV

Rat koji vodi Izrael mora da eskalira! Namerno se trude da uvuku Iran u sukob, a onda se uključuju i Rusija i Kina! Sledi pakao? (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je Aleksandar Pavić, politikolog i član pokreta Mi, snaga naroda. On je govorio o ratu u Gazi i njegovom uticaju na čitav svet. Uživo u program putem vajber poziva uključio se i stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević koji je govorio o krajnjim ciljevima rata u Gazi, a to je da se Iran uvuče u ovaj sukob.

13.04.2024

17:59

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Hronika

Sport

Hteo sam da izludim! Sa Zvezdom u Bariju osvojio Evropu, a onda maler! Više ih nikada nije video!
Crvena zvezda

Hteo sam da izludim! Sa Zvezdom u Bariju osvojio Evropu, a onda maler! Više ih nikada nije video!

- Od tog finala sa Zvezdom i osvajanja Kupa šampiona nijedanput više nisam otišao u Bari, a voleo bih da prošetam do stadiona „Sveti Nikola“, pogledam neku utakmicu, zašto da ne, i evociram prelepe uspomene koje nosim iz tog italijanskog grada. Ukoliko mi se u skorije vreme ukaže prilika svakako ću to da uradim – priča za Informer Slobodan Marović, član legendarne generacije Crvene zvezde koja je 1991. godine protiv Olimpika iz Marselja pokorila Evropu i otkriva šta mu je sve u tim poslednjim trenucima finala prolazilo kroz glavu, šta mu se dogodilo na dočeku u Beogradu.

30.04.2024

14:00

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija