• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.04.2024

10:33

Nema veze što genocida nije bilo, cilj je da se kazni Srbija! Nemačka relativizuje pojam genocida kako bi smanjila sopstvenu krivicu! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Nema veze što genocida nije bilo, cilj je da se kazni Srbija! Nemačka relativizuje pojam genocida kako bi smanjila sopstvenu krivicu! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić jasno je istakao da Srbija nije odgovorna za navodni genocid za koji žele da je optuže. U "Info jutru" na ovu temu govorili su predsednik Udruženja Krajišnika Mile Bosnić, ratni reporter Danijel Simić i Uglješa Mrdić,

Predsednik Udruženja Krajišnika Mile Bosnić rekao je da rezolucija o navodnom genocidu predstavlja finiš pritisakan na Srbiju.

Foto: Tanja Andric

Mile Bosnić

-Pozivaju se na ono što nije rešeno u Međunarodnom sudu. Oni krše Međunarodno pravo, a to je Deklaracija o genocidu. Svi stručnjaci za genocid kažu da nije bilo genocida. Sad smo došli do ove situacije da svi kažu da nije bilo genocida, ali nema veze. Ajde da pokušamo da kaznimo Srbiju. Srbija se bori koliko može. I pravo i pravda su na našoj strani, ali ipak vlada zakon jačeg. Činjenica je da Srbija nije učinila genocid. Ovde je cilj Nemačke da se relativizuje pojam genocida i da oni svoju krivicu koja je apsolutna, relativizuju- rekao je Bosnić.

Uglješa Mrdić, član GO, SNS rekao je da u ovoj situaciji i pozicija i opozicija moraju biti jedinstvene, ali da to, nažalost nije slučaj.

Foto: Tanja Andric

Uglješa Mrdić

-Srbija nije odgovorna za navodni genocid. Ova poseta predsednika Vučića govori koliko Srbija brine o svom narodu koji živi u Bosni i Republici Srpskoj. Pravo stanovništva u Hercegovini je da dočeka svakog kako želi. Ja sam Hercegovac i rođen sam u Trebinju. Dobio sam mnogo poruka iz Hercegovine da su oduševljeni posetom Aleksandra Vučića. Mi šaljemo poruku mira i stabilnosti, povezivanja, saradnje, a s druge strane, vodi se jedna ostrašćena kampanja protiv Srbije. Kad govorimo o genocidu, genocid je svakako ono što su učinile Ustaše i Nemci u Drugom svetskom ratu. Kada su državni i nacionalni interesi u pitanju, moraju biti jedinstveni i pozicija i opozicija. Mi imamo situaciju da pojedini pokreti u opoziciji sarađuju sa stranim centrima moći i rade direktno protiv ne samo predsednika Vučića, nego protiv Srbije. Oni ispunjavaju naloge spolja, naloge tajkuna i na taj način ruše Srbiju- rekao je Mrdić. 

Ratni reporter Danijel Simić istakao je da je rezolucija o navodnom genocidu neprijatelj mira i poverenja.

Foto: Informer printscreen

Danijel Simić

-Motiv ovog potočarskog igrokaza jeste da se od troipogodišnjeg ratnog sukoba izvuče samo jedan motiv i to lažan. Oni ne žele samo da pričaju bajke, jer je njima teško da prihvate da su izgubili rat. Ukoliko samo dovedete u pitanje da termin genocid ne može biti upotrebljen, preti vam do pet godina robije. Ono što je propalo 2015. godine u Savetu Bezbednosti, sada se ponovo pokušava. Govorimo o ozbiljnom finansijskom projektu. Tu su sile zapada i njihove finasnije. Posebno je bedno što se ovde pojavljuju Nemačka i Ruanda. U Ruandi je ubijeno 700.000 ljudi. Oni insistiraju na tom terminu baš zato što smo mi Srbi pretrpeli genocid koji nije narodno verifikovan- rekao je Simić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...
Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...

SAD će poslati još "patriot" projektila Ukrajini i potrošiće šest milijardi dolara za jačanje domaće proizvodnje oružja za podršku Kijevu, pošto administracija Džozefa Bajdena počinje da deli sredstva koja je Kongres odobrio ranije ove nedelje. Ministar odbrane Lojd Ostin, SiKju Braun, šef Združenog generalštaba, saopštili su da će dodatni paket od šest milijardi dolara obezbediti vojnu pomoć od američkih odbrambenih kompanija, što znači da će biti potrebno više vremena da stigne do Ukrajine, ali bi trebalo da ojača njenu odbranu na duže, objašnjava "Fajnenšel tajms".

30.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija