• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.04.2024

13:08

Hoće da nam okače breme genocidnog naroda da bi opravdali sopstvene poraze! Gube na svim svetskim frontovima, pa u Srbiji vide žrtveno jagnje! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Hoće da nam okače breme genocidnog naroda da bi opravdali sopstvene poraze! Gube na svim svetskim frontovima, pa u Srbiji vide žrtveno jagnje! (VIDEO)

Podeli vest

O Savetu Evrope i svemu onome što se juče dešavalo na sednici govorio je u "Info jutru" predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva Vladimir Marinković.

Predsednik Kongresa  srpsko-američkog prijateljstva Vladimir Marinković rekao je da je Evropa prešla na drugu strategiju kada je videla da predsednik Vučić neće preći određene crvene linije.

Foto: Tanja Andric

Vladimir Marinković

-Ovo je pokušaj političkog Zapada da se izbegne Srbija i naši saveznici na međunarodnom nivou. Videli su da je to nemoguće kada su u pitanju UN. Kako im odgovara, tako određuju smer međunarodnog prava i pravde. Taj plan sklanjanja Srbije desio se pre nekoliko nedelja tako što je takozvano Kosovo postalo posmatrač na parlamentarnoj skupštini NATO-a- rekao je Marinković.

On je objasnio da se Zapadu žuri iz mnogo razloga.

-Oni hoće da iskoriste ovu globalnu situaciju da bi sednicu po sednicu, dan po dan, takozvano Kosovo dobijalo sve više nezavisnosti i sve više podrške. Žuri se i zbog američkih izbora. Imamo šest meseci rata u Gazi, jedan postpuni haos u tom delu sveta. Nema glasa o tome da i tamo treba da se poštuje međunarodno pravo. Ni jedan glas protiv toga ili nešto što bi moglo da liči na neki instrument koji bi to zaustavio. Svoj poraz na drugim terenima pokušavaju da opravdaju na KiM kršenjem svih međunarodnih prava, a o pravdi i da ne govorim. Vraćaju se neke stvari koje su se desile pre 30 godina. Hoće da nam okače to breme genocidnog naroda zato što njima treba žrtveni jarac da bi opravdali svoje poraze- rekao je Marinković.

Foto: Tanja Andric

Vladimir Marinković

On je komentarisao glasanje određenih zemalja u Savetu Evrope koje su se izdavale za saveznike naše zemlje.

-U međunarodnim odnosima nema razočarenja. Morate da se borite bez emocija za sopstvene interese. Loše se osećate kad vidite da neko za koga smatrate da vam je partner radi protiv vaših interesa. Imate situaciju da mađarska delegacija ulaže amandman. Mađari se ponašaju kao najveći saveznici Srbije. To je pouzdan partner u međunarodnim odnosima. Imali smo 12 godina odsustva aktivnosti i proaktivnosti- istakao je Vladimir Marinković.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija