• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.05.2024

13:15

Amerika hoće ukidanje Dejtona koji je sama nametala! Srbi ponovo na udaru zapadnjačkog iživljavanja! (VIDEO)

Informer

Live TV

Amerika hoće ukidanje Dejtona koji je sama nametala! Srbi ponovo na udaru zapadnjačkog iživljavanja! (VIDEO)

Podeli vest

Agresivne pokušaje Nemačke i SAD da ponište Dejtonski sporazum i stave stigmu na srpski narod, kao i istorijski kontekst toga, komentarisali su gosti Info jutra, predsednik Udruženja "Prosvjeta" iz Austrija Srđan Mijalković i predsednik pokreta Srba Krajišnika Mile Bosnić.

Predsednik Udruženja "Prosvjeta" iz Austrija Srđan Mijalković naveo je da SAD i Velika Britanija žele da Republika Srpska bude kažnjena za poštovanje Dejtonskog sporazuma koji su im one nametnule.

- I dalje se ide linijom da se srpski narod stigmatizuje kako bi legitimisali svoj stav kako bi se Nemačka pokazala kao evropska sila. Postavlja se pitanje zašto je Srbija preko dvadeset godina njihova žrtva. Moramo postati svesni da je potrebno da se zajednički suprotstavino oktroisanje istine. Oni hoće da RS bude kažnjena za poštovanje Dejtonskog sporazuma koji su im nametnule SAD i Velika Britanija koje sada žele da ga ponište. Naša Skupština treba da donese rezoluciju da je počinjen genocid nad Srbima od strane NDH i to u skladu sa međunarodnim pravom - rekao je Mijalković.

Foto: Zoran Sinko

 

Predsednik pokreta Srba Krajišnika Mile Bosnić istakao je da Zapad sramnom rezolucijom hoće da pokaže kako im je stalo do muslimana, uprkos masovnim žrtvama u Gazi.

- Oni nama ne žele da oproste genocid nad nama i vidi se da Nemačka neguje savezništva iz Drugog Svetskog rata u cilju relativizovanja koncepta genocida čiji su najveći počinitelji bili oni. Nemačka se vratila kao vojna sila i to na onom koga je bombardovala 6. aprila i činila genocid. I sada toj ekipi treba rezoluciji kako bi opravdali bombardovanja koje nije imalo veze sa Rezoulicijama koje su usvojile UN. U Čileu niko ne pominje korene predsednika koji su hrvatski i ustaški. Takođe im je ovo opravdanje za Palestinu kako bi se prikazali da se oni zapravo brinu o muslimanima. Sada se Srbija brani u RS zbog čega napad ide preko nje u cilju da je izbrišu kao genocidnu tvorevinu kako bi kreirali unitarnu Bosnu. Srbi su im remetilački faktor, jer govore o moralu i zakonu koji oni krše, što je povezano i sa ambicijama Vatikana da pravoslavnje otera sa ovih prostora - Bosnić. 

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50