• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.05.2024

19:03

Ponoš i Tadić su pravili vojsku za NATO pakt! Teroristička organizacija OVK je ubila 148 policajaca i vojnika 1998. godine! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Ponoš i Tadić su pravili vojsku za NATO pakt! Teroristička organizacija OVK je ubila 148 policajaca i vojnika 1998. godine! (VIDEO)

Podeli vest

General Milorad Stupar bio je gost emisije "Rat uživo" na Informer TV i govorio o Vojsci Srbije tokom vremena kad je Zdravko Ponoš bio načelnik Generalštaba.

Stupar ističe da su Boris Tadić i Zdravko Ponoš znatno unazadili Vojsku Srbije.

- Ponoš i Tadić su pravili vojsku za NATO pakt, a sad smo vojno neutralna zemlja. Mi izgrađujemo našu vojsku, jer bez nje nema opstanka ni slobode ovom narodu. Ne mogu da verujem da jedan Zdravko Ponoš, koji je državljanin Hrvatske i koji je lažni general, govori o našoj vojsci. Jasno je da se radi o čoveku koji je kupljen i mora da odrađuje neke poslove. Po njemu se vidi da je on izgubljen. Tadić i on su radili mimo zakona. 400 borbenih bataljona oni su sveli na 100. Hteli su na 27. Oni su broj garnizona smanjili 50%. Stavljali su municiju na otvorenom prostoru. Uništeno je tri i po hiljade tona municije. Ja ne kažem da je on glup čovek, već čovek koji je ubačen u sistem kako bi ga razorio - navodi Stupar.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Milorad Stupar

General upozorava i na širenje NATO, koji se sve više približava ruskim granicama.

Ruska Federacija mora posebno da posmatra Belorusiju, Ukrajinu i Kazahstan. Rat u Ukrajini je NATO iskoristio kao rusku strategijsku grešku. Baltičko more je postalo NATO more. Koliko je on sada prišao Ruskoj Federaciji? Istovremeno, NATO jača i na jugoistočnom krilu. Crno more, na neki način, postaje NATO more. Ukoliko bi osvojili i Krim, postalo bi. Pristalica sam toga da ovaj sukob prestane što pre. Jedino što sve vojske kriju su borbeni moral i gubici. Upravo s tim podacima moramo biti oprezni. Ja se divim ukrajinskoj vojsci koja izdržava takve napade Rusije. Ruska Federacija je velesila. Ona ima prednost u ovom trenutku. Ukrajina ima mobilizaciju, ali je prisiljena i da angažuje plaćenike. Vojnik ne postoji samo zbog para, nego i zbog ideologije. Ni plaćenička, ni dobrovoljačka vojska ne donosi pobedu, već narodna - poručuje Stupar.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Milorad Stupar

On je komentarisao i aktuelni sukob u Gazi.

Ovaj sukob jedino Amerika može da završi. Za ove zločine neko mora da odgovara. Nama su izmislili etničku katastrofu na Kosovu i Metohiji. Teroristička organizacija OVK je ubila 148 policajaca i vojnika 1998. godine. Međunarodna zajednica ima dvostruke aršine koji se, nažalost, najviše osećaju na našim prostorima. Neshvatljivo je da Francuzi i Englezi, s kojima smo bili na istoj strani u dva rata, stanu na stranu onih koji su bili na pogrešnoj - zaključio je Stupar.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija