• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.05.2024

20:02

Zapad se sprema za konačan sukob sa pravoslavljem! Amerika neće dozvoliti da Netanjahu odgovara pred međunarodnim sudom! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Zapad se sprema za konačan sukob sa pravoslavljem! Amerika neće dozvoliti da Netanjahu odgovara pred međunarodnim sudom! (VIDEO)

Podeli vest

Stevan Ignjatović, pilot u penziji i Ljubinko Đurković, pukovnik, gostovali su u emisiji "Rat uživo" Informer TV i tom prilikom komentarisali rat u Ukrajini. Govorili su o trenutnoj situaciji na frontu, ali i o pravoj pozadini ovog sukoba.

Ignjatović ne misli da će dopremanje aviona F-16 ukrajinskom vazduhoplovstvu značajno uticati na rat.

- Već godinu dana se priča o F-16 koji će preokrenuti tok rata. Znamo da je ukrajinsko vazduhoplovstvo uništeno tokom prve godine rata. Čovek mora da ima 500-700 sati letenja na istom tipu aviona. Sad F-16 daju svi oni koji hoće da se otarase tih aviona. Amerikanci sad guraju F-35. Samo je 16 ukrajinskih pilota prošlo prvi test za letenje avionom F-16. Obuka iskusnih američkih pilota traje minimum godinu dana. Da bi taj avion mogao da leti, aerodrom mora da bude izuzetno dobro opremljen i urađen. One ruske piste će vrlo brzo da rastresu sve od elektronike u avionu. Francuzima je 18% energetske snage dolazilo iz Afrike, a oni su davali samo 50 i nešto miliona godišnje, a trebalo je 200 milijardi, s obzirom na to koliko odnose. Sad se priča o kupovini američkog duga. Pojedine zemlje će početi da otkupljuju akcije. 287 milijaradi Amerikanci imaju mogućnosti da zaplene, a Rusi 288. BRIKS je po paritetu kupovne moći nadmašio zemlje G7. Živimo u jednom turbulentnom vremenu, gde je život najjeftiniji, a interesi su mnogo veliki. Amerika želi da bude broj jedan i dalje. Afrika se buni jer želi da izađe iz ropstva u bilo kom vidu. Daleki istok ima tu i tamo... Južna Amerika takođe hoće da se oslobodi nečega što je stiska. Zahvaljujući manjim državama Rusija još uvek leti po svetu. Mislim da će ovde, što se Ukrajine tiče, na proleće sledeće godine biti svima jasno sve. Rumuni će uzeti svoj deo priče, Poljaci... - navodi Ignjatović.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Ljubinko Đurković

Đurković je uveren u to da se Zapad sprema za konačni obračun sa pravoslavnim svetom na čelu s Rusijom.

Gubici na ukrajinskoj strani su mnogo veći. Najveća je tragedija što i sa jedne i druge strane ginu Rusi. Isti narod. Ovo je rat dobra i zla. Na ukrajinskoj strani su se grupisale strane koje zastupaju zlo. Kristališe se jedna nova ideologija koja je opasna po čovečanstvo. Ukrajinci kupuju vreme da bi se Zapad spremio za konačan sukob sa pravoslavljem. Duhovni rat i uništenje slobodoljubivog sveta koji Rusija zastupa. Amerika, odnosno evropske zemlje koje izvršavaju njene zadatke, više nema toliki uticaj, ali još uvek ima određenu dominaciju. Oni se spremaju i planiraju konačan obračun s Rusijom. Ukrajina gubi u segmentu nepoverenja stanovništva. Svaki stanovnik sada vidi da je Ukrajina u sukobu s Rusima zbog interesa Zapada. Rusi moraju da održavaju balans i u strateškom smislu. Jednopolarni svet je završen. Rusi vrlo osmišljeno i korektno prave taj novopolarni svet. Oni dele svoju moć sa Kinom i zemljama BRIKS. Ono što može da se vidi je da i sam izraelski državni vrh nije jedinstven. Vojni vrh vuče jednu struju, a Netanjahu drugu. Amerika neće dozvoliti da on odgovara pred međunarodnim sudom. Bilo bi pravedno da se on podvrgne međunarodnom sudu zbog genocida koji je počinio. Ovo je sada duhovna borba. Rusi predvode dobrobit čovečanstva i u tim sukobima - oni će pobediti i vratiti dostojanstvo čovečanstvu. Ukoliko druga stvar pobedi imaćemo pedofiliju, zoofiliju, istopolne brakove... Mislim da će ti sukobi trajati još tridesetak godina. Nakon toga će možda početi neki sukobi za dominaciju u kosmosu - kaže Đurković.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17