• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.05.2024

09:33

Netanijahu polako gubi podršku! Iran je dugo ćutao, a sada podiže glavu! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Netanijahu polako gubi podršku! Iran je dugo ćutao, a sada podiže glavu! (VIDEO)

Podeli vest

Izrael se nalazi u sve većem problemu. Propalestinski protesti se šire Evropom, a posebno Amerikom. Benjamin Netanijahu bi konačno morao da položi neke račune svetu koji prati sve njegove poteze i korake. Na ovu temu u emisiji "Info jutro" govorio je analitičar Dragan Simić.

Lider Jevreja nije uspeo da dokaže da se ispod bolnice Al Šifa nalazi jedan u nizu trospratnih komandnih centara Hamasa i očigledno se ne potresa mnogo zbog toga. Ipak, on se baš iznervirao kada je saznao da će američki državni sekretar Entoni Blinken uvesti sankcije protiv radikalnog bataljona izraelskih oružanih snaga zbog kršenja ljudskih prava na okupiranoj zapadnoj obali.

Analitičar Dragan Simić  rekao je da gde god odu u svetu, Izraelci naprave nešto što nije časno i pošteno.

-Jevreji su časni i pošteni, ali Izrael je odmetnuta država. Ona ne zna ni za red ni za zakon. Još više me boli što je to evropska država. Ona se ne nalazi na evropskom poluostrvu, ali su oni su uspeli da uđu kao evropska država iz Afrike. I dan danas zloupotrebljavaju stradanja za vreme Hitlera. Ipak, treba raščistiti da Jervreji i Izrael nisu isto. Izrael je i ranije bio problematična država. Nemamo mi za šta da žalimo Izrael. Sa Jevrejima kao narodom jesmo prijatelji, ali sa Izraelom kao genocidnom državom, nismo- rekao je Dragan Simić.

On je komentarisao koliko je svet globalno potonuo.

Foto: Masha Bandjur

Dragan Simić

-Čast i znanje ne znači ništa. Znači prevara! To je problem što se to prenosi na mlade generacije. Mi znamo šta se tamo dešava. Oni ubijaju novinare. Proteruju novinare. Ne mogu da kažem da je država Izreael normalna država. Ona je zaista jedna odmetnuta država- naveo je Simić.

On je spomenuo i to da je u formiranju Hamasa učestvovao Izrael i da još uvek ima svoje ljude unutra.

-Ili je bilo dogovora, ili su nesposobni. Oni moraju da se odluče šta hoće. Vidimo da i Iran podiže glavu, a do sada su jako ćutali. Iran sada ima savremeno rukovodstvo i to više nije onaj Iran od pre dvadeset godina. Oni postaju jedna savremena država. Mi imamo pogrešnu predstavu o njima. Iran je jedna od najvećih poljoprivrednih zemalja u tom regionu. Jaka i razvijena zemlja! Iran ima i jako rukovodstvo. Izrael non stop čini te terorističke greške. Ubijena su dva generala. To je terorizam. Arapski svet može da odgovori na to vrlo lako. Američki studenti su sad za Palestinu za koju do sada možda nisu ni čuli- rekao je Simić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Sve o izborima 2. juna! Ko, gde i zašto bojkotuje i zašto nikome ništa nije jasno?! Da stavite čoveka u Amazoniju bez Gugl mapa lakše bi se snašao...
Izbori 2024

Sve o izborima 2. juna! Ko, gde i zašto bojkotuje i zašto nikome ništa nije jasno?! Da stavite čoveka u Amazoniju bez Gugl mapa lakše bi se snašao...

Mesecima je trajalo preganjanje i pregovaranje oko termina i vrste izbora, a kada je pao kakav-takav dogovor vlasti i opozicije, usledila je nikad kraća i nikad nevidljivija kampanja, pa retko ko ima utisak da će veliki deo Srbije za šest dana ponovo izaći na birališta, a da već u četvrtak u ponoć počinje čuvena predizborna tišina.

27.05.2024

10:05

Vesti

Male boginje u KBC "Zemun": Obolela četiri zdravstvena radnika
Društvo

Male boginje u KBC "Zemun": Obolela četiri zdravstvena radnika

U Bolnici za ginekologiju i akušerstvo Kliničko-bolničkog centra "Zemun" četiri zdravstvena radnika obolela su od morbila, a kako je za potvrdila dr Slavica Maris, epidemiološkinja i načelnica Jedinice za zarazne bolesti Gradskog zavoda za javno zdravlje, oni su oboleli u periodu od 12. do 21. maja.

27.05.2024

15:32

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija