• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.05.2024

16:22

(VIDEO) Srbija na dva fronta: Šiptarski fašista Kurti pokušava da isprovocira oružani sukob na KiM, a opozicija dobija pare od Zapada da bude antisrpska!

Tanja Andric

Live TV

(VIDEO) Srbija na dva fronta: Šiptarski fašista Kurti pokušava da isprovocira oružani sukob na KiM, a opozicija dobija pare od Zapada da bude antisrpska!

Podeli vest

U novom Info danu o prozapadnoj opoziciji i divljanju Aljbina Kurtija na KiM, govorili su narodni poslanik Dejan Bulatović i Aleksandar Đurđev Predsednik Srpske lige.

Narodni poslanik Dejan Bulatović ističe da je fašisti Aljbinu Kurtiju cilj etničko čišćenje i građanski rat na Kosovu i Metohiji.

- Ogavna vlast je na tzv. Kosovu, a Aljbin Kurti je faštista koji zabranjuje da patrijarh srpski ide na Kosovo i Metohiju, pa ko je on da brani Srbima i patrijarhu da dolaze na vekovnu srpsku kolevku, to nisu radili ni mnogo gori zločinci. Cilj mu je etničko čišćenje i građanski rat na Kosovu i Metohiji. Uvek je bilo nekog respekta prema crkvi, a sad nema ni toga, a Kurti kao čestita Vaskrs na srpskom. Međunarodna zajednica mora da reaguje na njegov faktor nestabilnosti koji donosi u region - rekao je Bulatović.

Foto: Tanja Andric

Dejan Bulatović

 

Prema rečima Bulatovića srpski narod nije genocidan i pojedine zemlje, Evropska unija, ali i opozicija potenciraju navodni genocid u Srebrenici.

- Mi smo slobodarski narod i uvek smo bili na pravoj strani u svim ratovima i nismo bili kolonizatori kao Hrvati. Hrvati su sa NDH pokušavali da osvoje i unište Srbe, a sada su oni pretendenti za rezoluciju o Srebrenici. Evropska unija potencira da budemo genocidni kao i pojedine zemlje koje su same činile genocid. Oni su imali zločince, a ne mi, uvek smo bili napadani i uvek smo branili svoje. Angažovali su opoziciju kojoj je cilj da radi protiv svoje države - istakao je Bulatović.

Foto: Tanja Andric

Dejan Bulatović i Aleksandar Đurđev

 

Aleksandar Đurđev Predsednik Srpske lige kaže da Kurti provocira Srbiju da reagujemo na našoj južnoj pokrajini i da je moguće da dođe do oružanog sukoba na KiM.

- Aljbin Kurti sprovodi radikalne poteze otkako je stupio na vlast i treba da nas plaši izazivanje oružani sukob na KiM, jer Kurti provocira Srbiju da reagujemo na našoj južnoj pokrajini. Ne očekujem da će njegovi mentori reagovati na njegove provokacije i nisu mu uveli sankcije, već tek po neku opomenu. Nadam se da će Donald Tramp doći na vlast u SAD i da će se promeniti stavovi Zapada i Amerike prema Kurtiju - kazao je Đurđev. 

Naš sagovornik dodaje i da je opozicija, Kurti, ali i vlast u Crnoj Gori plaćena od strane Zapada da budu antisrpski nastrojeni.

- U Srbiji imamo nesreću da je malobrojan broj ljudi najglasniji kada se dešavaju užasne stvari i dodaju negativne komentare. Plaćeni su od strane Zapada i međunarodnih sponozora kao i što je plaćen Kurti. U Crnoj Gori su isto instalirani od strane Zapada i označili su skoro polovinu svog naroda kao genocidni, a ova trenutna vlada ima antisrpsku politiku još od otcepljenja Srbije i Crne Gore i nije samo bio Milo Đukanović antisrpski nastrojen, to se duboko uvuklo u tu vlast - rekao je Đurđev.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda
Politika

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na Zlatiboru građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

26.07.2024

19:47

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija