• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.05.2024

16:04

Metak za slobodnu politiku Evrope! Nakon premijera Slovačke, u potencijalnoj opasnosti su i Vučić i Orban?! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Metak za slobodnu politiku Evrope! Nakon premijera Slovačke, u potencijalnoj opasnosti su i Vučić i Orban?! (VIDEO)

Podeli vest

U novom Kolegijumu Informera o atentatu na premijera Slovačke govorili su novinar Dejan Vukelić i naš glavni urednik Dragan J. Vučićević.

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević kaže da je atentator rekao da je pucao na premijera Slovačke zbog sastanka sa ruskim ambasadorom, kao i da je on jedan od tri lidera slobodne politike u Evropi.

- Robert Fico je bio u razgovoru sa građanima, a jedan atentator se provukao iz mase dok su se građani rukovali sa njim i onda pucao u njega. Njegove rane su veoma opasne i odmah je prebačen u urgentni centar. Fico je jedan od tri figure slobodne politike u Evropi, pored Viktora Orbana i Aleksandra Vučića. Atentator je rekao odmah po hapšenju da je pucao zbog sastanka sa ruskim ambasadorom, a ako je to stvarno onda Evropa i svet idu ka jednom smeru u kom niko ne želi. Očekuje se da predsednik Vučić obiđe u narednim danima premijera Fica, ako se premijer Slovačke izvuče - objasnio je Vučićević i dodao:

- Prvi deo operacije je završen, ali je gospodin Fico i dalje u životnoj opasnosti - zaključio je naš glavni urednik.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Dragan J Vučićević

 

Novinar Dejan Vukelić ističe da zbog atentata na premijera Slovačke, koji je verovatno prouzrokovan sastancima sa ruskim zvaničnicima, postoji mogućnost da je i Vučić ugrožen.

- Atentat na premijera ima itekako veze sa Srbijom. Jer pucanj na suverenističku politiku koju vodi Slovačka, vodi i Srbija. Veliki broj građana se sigurno moli za njegovo zdravlje i njegovu porodicu. Naredni dani će pokazati da postoji organizacija iza napada na premijera Slovačke. Smatram da bezbednost predsednika Vučića mora da bude na najvišem nivou, jer se naš državni vrh sastao sa ruskim predstavnicima, a to je učinio i premijer Slovačke - rekao je Vukelić.

Foto: Tanja Andric

Dejan Vukelić

 

Naš sagovornik dodaje i da je definitivno organizovan napad na premijera i duže vreme pripreman

- Mi kao novinari smo bili u blizini mnogih poznatih ličnosti i uvek nas je neko sprečio da bliže priđemo. Veliki je propust da čovek sa pištoljem priđe toliko premijeru jedne zemlje, a kamoli još i da puca. Ovo je definitivno organizovan napad na premijera i duže vreme pripreman. Bliska je politika suverenizma kao i predsednika Vučića - kazao je Vukelić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Oglasio se UIKS: Reagovali smo čim je osuđenik preminuo i odgovorni su suspendovani, a vodi se i disciplinski postupak
Hronika

Oglasio se UIKS: Reagovali smo čim je osuđenik preminuo i odgovorni su suspendovani, a vodi se i disciplinski postupak

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) saopštava da je petoro zaposlenih u KPZ u Beogradu u Padinskoj Skeli, koji su lišeni slobode zbog sumnje da su učinili krivično delo nesavestan rad u službi, odmah suspendovano i udaljeno sa posla zbog propusta koji su otkriveni unutrašnjom kontrolom posle smrti prekršajno kažnjenog Stanimira Brajkovića (74) 4. februara u ovom zavodu.

28.06.2024

11:49

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Napravite domaći sok od nane! Nema ništa bolje za vrele letnje dane
Recepti

Napravite domaći sok od nane! Nema ništa bolje za vrele letnje dane

Napraviti osvežavajući sok od nane kod kuće je veoma jednostavno i idealno za vrele letnje dane. Nana, sa svojim karakterističnim osvežavajućim ukusom, može učiniti svaki napitak posebnim. Ovaj domaći sok ne samo da je zdraviji, jer možete kontrolisati količinu šećera, već je i ekonomičan.

28.06.2024

06:21

Džet set

Srbija