• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.05.2024

16:50

Robert Fico bio je upozorenje Zapadnih dželata! Duboka država otpočela lov na glave suverenističkih evropskih lidera! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Robert Fico bio je upozorenje Zapadnih dželata! Duboka država otpočela lov na glave suverenističkih evropskih lidera! (VIDEO)

Podeli vest

Atentat na premijera Slovačke Roberta Fica i udar duboke države na suverene evropske lidere, komentarisali su gosti Info dana, stručnjak za bezbednost Ilija Kajtez, bivši policajac Vladimir Savić i pukovnik Milan Jovović Legenda.

Stručnjak za bezbednost Ilija Kajtez istakao je kako se robert Fico našao na meti anglosaksonskih imperijalističkih interesa.

- Jasno je da Robert Fico smeta anglosaksonskom faktoru koji je najradikalniji u svom ratu protiv Rusije i Briselu, kojima se njegova dela i nastup nisu sviđali. U ovom trenutku je izabran Fico kao najslabija karika među suverenistim i trebalo je poslati poruku Orbanu i Erdoganu da Vašington to neće tolerisati. Pitanje je da li će rezultati istrage biti objavljeni i da li je duboka država imala trojanske konje u slovačkoj bezbednosti. Aleksandar Vulin je upozorio predsednika Vučića da u njegovom okruženju postoje ljudi koji su bliski Ciji  - rekao je Kajtez.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Bivši policajac Vladimir Savić naveo je kako se u sedamdesetogotišnjem atentatoru mogao zapaziti znatni nivo političkog fanatizma.

- Izabran je čovek od 70 godina koji je član organizacije koja je protiv nasilja gde se dosta primećuje sličnost sa stanjem na terenu u Srbiji. Taj čovek je pred kraj svog života koji nema šta da izgubi, a u njega je već duboko usađen politički fanatizam. Očito je da ima psihičke probleme i dolazimo do situacije da je njihova bezbednost podbacila, a na snimku smo videli da jednom od njegovih telohranitelja ispao pištolj što ne sme da se dešava i da štićeno lice ne sme samo bez pratnje da prilazi ogradi gde su novinari ili građani. Fico je direktno gurunuo prst u oko dubokoj državi da podržava Republiku Srpsku i da je protiv situacija na KiM i Ukrajini, pa su oni hteli da pošalju poruku da to neće tolerisati  - rekao je Savić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

A

Pukovnik Milan Jovović Legenda objasnio je su telohranitelji dužni da svojim telom brane štićeno lice koje ne sme ići ispred obezbeđenja u bilo kom slučaju.

- Video sam velike propuste u obezbeđenju premijera Fica mislim da ga je lično obezbeđenje izdalo i predalo na tacni, jer nije realno da je čovek od 70 godina imao toliko brze reflekse da preduhitri obezbeđenje koje treba da reaguje brže od prosečnog čoveka. Sve vreme moraju biti otvorena vrata od vozila dok je štićeno lice napolju, a ono ne sme da ide ispred obezbeđenja u bilo kakvom slučaju. Telohranitelj je dužan da svojim telom zaštiti štićeno lice i prema tome je obavezan da nosi pancirnu košulju i ja iz ovoga izvlačim zaključak da se nešto sumnjivo dešava. Drugo što je sumnjivo je da sutradan organizuju pres konferenciju gde osumnjičeni atentator iznosi svoje političke stavove. Ako premijer Fico izađe na društvene mreže i kaže da mu je bezbednost ugrožena, obaveštajna služba mora da sprovede detaljnu istragu. Očigledno je da lično obezbeđenje nosi na duši ovo što se Ficu desilo. Fico je čovek koji je vodio racionalnu politiku u interesu svog naroda ne naginjući se prema Ukrajini ili Rusiji  - rekao je Jovović.

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17