• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.05.2024

22:32

Kome to ne odgovara da se Srbi ujedine? Kosmet je iskonska teritorija našeg naroda! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Kome to ne odgovara da se Srbi ujedine? Kosmet je iskonska teritorija našeg naroda! (VIDEO)

Podeli vest

Naša zemlja je pod ogromnim pritiskom. Da li će nam staviti žig genocidnog naroda? Predsednik Vučić čini sve što može u Savetu Evrope kako do ove sramne rezolucije ne bi došlo. Gosti "Info večeri" bili su Miloš Terzić, iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Miloje Pršić, pukovnik u penziji.

Miloš Terzić iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju istakao je da nama kao državi ostaje da se borimo.

-Imamo odgovorno rukovodstvo na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Ovo je pitanje koje je iznad svake politike. Još 2015. pokušali su da nam nametnu taj žig genocidnosti. I tada smo uspeli da zaštitimo isitinu. Tim žigom pokušavaju da nametnu kolektivnu krivicu srpskom narodu i da kažu da smo mi Srbi odgovorni za sve što se događalo. Kolektivni zapad glorifikuje događaje iz Srebrenice. Problem je što ovde uvek imamo ljude koji navijaju protiv Aleksandra Vučića i to u sadejstvu sa Turskom. Ovo je obrazac koji treba da vodi rušenju Dejtonskog sporazuma i ukidanju Republike Srpske. Srbija nije povredila ničiji teritorijalni integritet, već je to Crna Gora uradila. Važno je da nastavimo borbu, da dalje vojno, ekonomski i politički snažimo Srbiju. Srbija će biti uz Republiku Srpsku, kao što je uvek i bila - rekao je Terzić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Miloje Pršić

Pukovnik u penziji Miloje Pršić naglašava da je Kosmet iskonska teritorija srpskog naroda.

- Svaka naša ambasada mora ima da ima ljude koji se bave bezbednošću i obaveštajnim poslovima. Kako smo mi za tu rezoluciju saznali, pukim slučajem, par dana pre nego što će se pojaviti. Da li je te '91 ili '95 trebalo da se i Srbija uključi u taj rat i razreši taj problem? Na Kosovu i Metohiji nemate groblje koje nije porušeno. Kosovo i Metohija je iskonska teritorija ovog naroda. Kome to ne odgovara da se Srbi ujedine? Zašto Evropi smeta Srbija? Srpski narod je jedan i nemamo pravo da ga delimo na Republiku Srpsku i Republiku Srbiju. Ne može da se proglasi Republika Srpska genocidnom. Sloboda nema cenu, ako krene naopako, molim lepo, moramo da se borimo za nju - istakao je Pršić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija