• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.05.2024

16:06

Lažni genocid je instrument u rukama Zapada! Srbija koja pamti svoju istoriju smeta Evropi! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Lažni genocid je instrument u rukama Zapada! Srbija koja pamti svoju istoriju smeta Evropi! (VIDEO)

Podeli vest

Jedna od najbitnijih tema u poslednje vreme jeste tema rezolucije o takozvanom genocidu u Srebrenici. Dan D je u četvrtak, ako se nešto drugačije ne desi. Na ovu temu u emisiji "Info dan" govorila je Vjerica Radeta, podpredsednica Srpske radikalne stranke.

Vjerica Radeta, potpredsednica Srpske radikalne stranke rekla je da ne možemo nikako znati do poslednjeg trenutka kakv će rezultat biti na sednici Saveta bezbednosti.

-Kakav će biti rezultat, videćemo. Da li će to i biti na dnevnom redu, kako će glasati prisutne države, ne znamo. Koliko smo mogli da utičemo, uticali smo. Zaista je većina srpskog naroda pokzala izuzetno jedinstvo. Moralo je ovo da se desi da bi narod shvtio koliko je opasna ta laž da se u Srebrenici desio genocid. Žao mi je što oni koji su bili vlast, nisu ozbiljno shvatili još tada koliki je to problem. Naš predlog je bio taj da se promeni zakon i da se kaže da je spominjanje takozvanog genocida u Srebrenici zakonski kažnjivo. To je trebalo da se uradi i trebalo je da se radi ono što se radi u poslednjih mesec dana. Zbog svega ovoga što vaša televizija radi u poslednjih mesec dana treba da dobijete nacionalnu frekvenciju i to zaista mislim- rekla je Radeta.

Foto: Tanja Andric

Vjerica Radeta

Ona je spomenula i Dinka Gruhonjića koji otvoreno govori protiv Srbije i srpskog naroda, a u pitanju je jedan univerzitetski profesor koji obrazuje omladinu.

-Na žalost i danas imamo profesore na univerzitetima koji su autošovinisti i koji su apsolutni protivnici svega što je srpsko. Nama takvi profesori obrazuju mlade generacije. Kroz obrazovanje treba da se hranimo tom svojom istorijom, ne da budemo opsednuti, prihvatamo mi sve napretke koji se dešavaju u svetu, ali da našu istoriju ne damo nikom. Takva Srbija smeta, rukovodstvo koje je u Srbiji sada takvo, smeta. Mi smo Republika Srbija, država u Evropi, a kojekakve podele su došle kao deo tog navodnog prozapadnog prosvećenja. Donošenje ovakve rezolucije nikako ne može dovesti do pomirenja. Što se tiče nas Srba koji smo u Haškom tribunalu najgore prošli, mislim da je najbolja stvar u svemu tome bilo što je tamo bio Vojislav Šešelj. Da on nije na svoj način vodio svoju hašku borbu i obelodanio način funkcionisanja haškog tribunala, mi danas bismo imali sasvim drugačiji odnos prema onima koji su tamo optuženi. I Radovan Karadžić je heroj i Ratko Mladić je heroj. Da nije Šešelj tamo potpuno razobličio način funkcionisanja, stvarno bi mnogi ljudi mislili da se stvarno desio genocid i da je odgovoran Mladić i Karadžić. Kao što je Haški tribunal bio instrument u rukama Zapada, tako je sada i ovaj lažni genocid- rekla je Vjerica Radeta.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija