• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.05.2024

17:56

SPECIJALNI PROGRAM TELEVIZIJE INFORMER! Prepuna Hala sportova, građani ponosno stoje uz listu "Aleksandar Vučić - Beograd sutra"

Miloš Rafailović, Pedja Milosavljević

Live TV

SPECIJALNI PROGRAM TELEVIZIJE INFORMER! Prepuna Hala sportova, građani ponosno stoje uz listu "Aleksandar Vučić - Beograd sutra"

Podeli vest

Izborna lista "Alеksandar Vučić - Bеograd sutra" održava od 18 časova u Hali sportova "Ranko Žеravica" na Novom Beogradu.

Na mitingu govori predsednik Aleksandar Vučić kao i visoki funkcioneri SNS i drugi koalicioni partneri. Miting uživo možete pratiti na Informer TV

Gosti na Informer TV komentarisali su ovaj veliki miting, predstojeće izbore i sva politička dešavanja u Srbiji.

Srbi će odabrati da nastave razvoj i napredak

Radovan Arežina iz SPS, kaže da je razvoj bitan za budućnost Srbije, ali i to da se ne dese nikakve revolucije.

- Mi Srbi nismo genocidan narod i sada možemo da idemo dalje i prošli smo devedesete kako smo mogli, jer je ceo zapadni svet bio protiv nas. Razvoj nam je itekako bitan zbog naše budućnosti i budućnosti Srbije. Svet je uzburkan do krajnosti i moramo da budemo zajedno. Nemamo luksuz da imamo neke revolucije, jer bi onda neizbežan bio naš nestanak - rekao je Arežina.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Radovan Arežina

Srbija vodi suverenu politiku uprkos pritiscima

Milan Dobromirović, urednik političke rubrike Informera, ističe da opozicija nema nikakav program, a da aktuelna vlast čini sve za ekonomski napredak i saradnju sa svetskim liderima.

- Od decembra do sada iz opozicionih redova nismo čuli ništa novo i dalje trube svoje glupe priče. Dragan Đilas učestvuje na svim izborima, ali ne pod svojim imenom i prezimenom. Oni nemaju nikakav program, za razliku od onoga što smo čuli i videli od aktuelne vlasti, a to je EXPO 2027, nemački investitori, ali i saradnja sa Kinom. Neki iz regiona i sa Zapada nisu mogli da podnesu što je Si posetio Srbiju. To je pravo čelično prijateljstvo, jer vidite po njegovom ponašanju i uporedite ponašanje prema Vučiću, a onda prema Makronu - kazao je Dobromirović.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Milan Dobromirović

 

Prema njegovim rečima Srbija vodi suverenu politiku, iako je svet poludeo i uvodi nam posle skoro 30 godina rezoluciju o Srebrenici.

- Predsednik Vučić odlazi i u Pariz i u Peking i vodi suverenu politiku. Zapad ne pomaže Ukrajini, već ih huška na rat. Uvode silne sankcije Rusiji, svet je poludeo. Makron priča kako se treba probuditi, a onda šalje svoju vojsku u Ukrajinu. Vidimo šta se dešava u Gazi, a sada su se setili posle skoro 30 godina da nam uvedu rezoluciju o Srebrenici. Desnica jača u Evropi i moguće je da dođe do promena na izborima u Evropskom parlamentu - zaključio je naš novinar.

Neka bude najubedljivija pobeda do sada, živela Srbija!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, obratio se moćnim govorom okupljenim građanima na mitingu liste "Alеksandar Vučić - Bеograd sutra".

- Izbori pred nama su važni, videli smo šta smo prošli u maju, masakre u Ribnikaru i Duboni i Malom Orašju, videli smo da su nam uveli rezoluciju o Srebrenici. Dizali smo se kao feniks iz pepela i moramo da se podignemo svaki put kada padnemo. Lako je kritikovati sve što vam se ne sviđa u Beogradu, a šta su ti kritičari uradili za Beograd dok su bili na vlasti. Ja ne znam ko će na izborima da pobedi, ali je bitno da izađete na izbore. Ne damo našu otadžbinu i nećemo dati onima kojima to ništa ne znači. Rođen sam u Srbiji u Beogradu od srpskih roditelja i ponosan sam na svaku drugu naciju u Srbiji. Učinićemo sve da sačuvamo mir i našu decu, jer nemamo dece za bacanje. Da pobeda bude najubedljivija nego ikada, živela Srbija - rekao je predsednik Srbije.

 

Šapić: Beogradu treba srpski gradonačelnik!

Aleksandar Šapić nosilac liste "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" navodi da Beograd treba da ima srpskog gradonačelnika i srpsku gradsku upravu, kao i da je jedinstvo naroda bitno.

- Beograd je sređen i lep grad, stotine hiljada turista dolaze u naš glavni grad. Neophodno je da se žrtvujete sa svoje ljude, mi se nalazimo u teškom trenutku zbog sramne odluke o rezoluciji. Moramo da budemo jedinstveniji nego ikad. Ne možete da stavite bež "Ja sam Beograd" i delite Beograd od onih u krugu dvojke i onih iz drugih opština. Beograd treba da ima srpskog gradonačelnika i gradsku upravu - istakao je Šapić.

Dačić zagrmeo: Kosovo i Metohija je Srbija!

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ističe da je Srbija na ispitu slobode, ali i da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije.

- Braćo i sestre, drugarice i drugovi, ovde je atmosfera zajediništva i jedinstva srpskog naroda. Srbija je stalno na nekom ispitu slobode i nameću nam strane interese i okupaciju. Zajedno smo jer mislimo isto o najvažnijim nacionalnim interesima i pitanjima. Kosovo i Metohija je Srbija, bez obzira čije okupacione snage se tamo nalaze - kazao je Dačić.

Foto: printskrin

Ivica Dačić

Ne damo Srbiju!

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski, obratila se građanima na mitingu i poručila je između ostalog da treba podržati listu "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" na izborima.

- Državu im ne smemo dati i ne smemo se igrati sa time. Ključeve Beograda moramo da ostavimo u rukama u kojima su i bile. Svi pod jednom zastavom idemo da podržimo u nedelju izbornu listu "Alеksandar Vučić - Bеograd sutra", za Srbiju sutra, za Beograd sutra, do pobede - poručila je ona.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Milica Đurđević Stamenkovski

 

Miting obavezno pratite na Informer TV!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija