• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.05.2024

22:31

EU je radila na uništenju otvorenog Balkana, dok se Zapad bavi kažnjavanjem Srba!

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

EU je radila na uništenju otvorenog Balkana, dok se Zapad bavi kažnjavanjem Srba!

Podeli vest

Tokom gostovanja u emisiji "Info veče, potpredsednica Skupštine Srbije Snežana Paunović i Zoran Milosavljević sa Instituta za političke studije govorili su o prijemu lažne države Kosovo u NATO parlament i novim pritiscima na Republiku Srbiju.

Potpredsednica Skupštine Srbije Snežana Paunović navela je da se prvi put u istoriji desilo da Kina nije ostala uzdržana po nekom pitanju van njene blizine i to baš kad se radilo o Srbiji.

- Parlament Srbije je jedini u svetu koji je doneo svoje rezolucije i priznao svoje zločine, a inicijatori su danas Nemci što je paradoks za ko zna koliko vekova unapred. To je dovelo do još jedne spoznaje, a to je da će ovo otvoriti mogućnost da svako može pokrenuti svoju rezoluciju kako hoće i bez konsenzusa. Ono što nas je prvi put u istoriji dočekalo je kinesko "ne", jer se ona poslala poruku da se trajno pokušava urušiti Skupština UN i da kineski narod prvi put u istoriji kaže ne zbog Srbije. Ideja velike Albanije ništa novo i zacrtana je 1904., Albanci su narod koji kada ima nacionalni cilje deluje udruženo i nikada nećete čuti albansku opoziciju da ga kritikuje. Oni kao protektorat NATO postaju njegov član, ali mi nije jasno gde im to još on treba kada je već u Prištini. Ako govorimo o sukobu u Ukrajini, ona će ratovati do poslednjeg Ukrajinca za interese Amerike. Zato je kinesko ne označilo da mi sada imamo prijatelje među jačima. Da li bi nam pobeda Rusije olakšala je diskutabilna, jer je teritorijalni integritet Srbije kao takav Kosovom porušen i potpunom aneksijom Ukrajine nam to ne bi išlo na ruku. Nikada se više neće dogoditi 5. oktobar i opozicija nikada više neće moći nasiljem na vlast, što je Srbija jednom već doživela - rekal je Paunovićeva. 

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Dr Zoran Milosavljević sa Instituta za političke studije govorio je Zapadu bitno da narodi na Balkanu ostanu mali i zavađeni zbog čega su napadali inicijativu otvorenog Balkana.

- Videli smo jedan bumerang efekat nepoštovanja međunarodnih pravila od strane Zapada i to samo zato što smo na ovaj način vodili spoljnu politiku. Pre ove vlasti naši predstavnici van ove zemlje nisu smeli da pomenu bilo kakvu nepravdu, a unizili smo se toliko da su strani ambasadori bili bitniji od naših premijera i predsednika. Smetamo ih zbog toga što uvek kada je Srbija napadana to je rađeno iz ugla neistine. Zapadu je bitno da mi budemo što posvađaniji da ne možemo da se razvijamo i nemamo izlaz na more, zbog čega su nam podelili države i drže nas. Državama je bilo prećeno da ne ulaze u otvoreni Balkan da ukoče našu moć i inicijativu, jer su to doživeli kao pretnju po EU - rekao je Milosavljević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vučić o odnosima sa Nemačkom: Saglasan sam da se problemi rešavaju dijalogom!
Politika

Vučić o odnosima sa Nemačkom: Saglasan sam da se problemi rešavaju dijalogom!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju nove fabrike kompanije PWO Grupe u Čačku, rekao je da prethodni dani nisu bili laki za odnose Srbije i Nemačke, ali je saglasan da se problemi rešavaju iskrenim dijalogom, i istovremeno ukazao da je Nemačka partner broj jedan što se tiče ekonomske saradnje sa našom zemljom.

28.05.2024

12:39

sledeća vest

Vesti

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda
Politika

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na Zlatiboru građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

26.07.2024

19:47

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija