• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.05.2024

14:40

Raspad sistema! Šokantne vesti iz Nemačke! Ovo nije viđeno u istoriji, jedan podatak otkriva pravu razmeru propasti!

Shutterstock/Reuters/Bloomberg

Vesti

Raspad sistema! Šokantne vesti iz Nemačke! Ovo nije viđeno u istoriji, jedan podatak otkriva pravu razmeru propasti!

Podeli vest

Nvidia je ostvarila izvanredne rezultate u prvom kvartalu, što je sada čini vrednijom od svih nemačkih kompanija zajedno. Ona je jedan od najvećih svetskih proizvođača grafičkih čipova za lične računare i profesionalna tržišta, i sistema na čipovima za mobilno i automobilsko tržište. Prema trenutnim podacima, ta kompanija trenutno vredi više nego cela nemačka berza.

Nvidia je, zahvaljujući dobitku na početku trgovanja, sada procenjena na 2,6 biliona dolara. Vrednost nemačke berze iznosi oko 2,5 biliona dolara.

Pregled nemačkih kompanija, od A.S. Creation Tapeten do Zooplus-a, sa poznatim imenima poput BMW-a, SAP-a i Volkswagena između njih, pokazuje da su prošle godine ostvarile prihod od 121,56 milijardi evra uz prodaju od 2,96 biliona evra, prema FactSet-u.

Uključujući njihov bolji od očekivanog fiskalni prvi kvartal, Nvidia je u poslednjih 12 meseci ostvarila prihod od 42,6 milijardi dolara uz prodaju od 79,7 milijardi dolara. Naravno, Nvidia ubrzano raste kako u prihodima tako i u profitu. Njihova prilagođena zarada po akciji porasla je za 461% u odnosu na prethodnu godinu uz rast prodaje od 262%.

Za investitore koji bi radije posedovali celu Nemačku nego samo Nvidia-u, najlakša opcija bila bi kupovina iShares MSCI German ETF-a, koji prati indeks koji pokriva oko 85% tržišne kapitalizacije Nemačke.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija