• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.05.2024

12:10

Amerika ponizila Ukrajinu i Zelenskog do kraja! Na Tajvanu otkrivena prava istina: Za razliku od njih, dobićete sve...

Reuters/shutterstock

Vesti

Amerika ponizila Ukrajinu i Zelenskog do kraja! Na Tajvanu otkrivena prava istina: Za razliku od njih, dobićete sve...

Podeli vest

SAD će isporučivati Tajvanu novo oružje, a ne staro kao Ukrajini, izjavio je načelnik Komiteta Predstavničkog doma SAD za spoljne poslove Majkl Mekol tokom posete Tajvanu.

Delegacija američkog Kongresa na čelu sa Mekolom boravi u poseti Tajvanu od 26. do 30. maja.

- Za razliku od Ukrajine, gde je rat pretežno kopneni, u slučaju Tajvana reč je uglavnom o pomorskim bitkama. Tajvan će, za razliku od Ukrajine, dobijati nove sisteme naoružanja, a ne stare. To će biti nove zalihe (naoružanja) koje će se isporučivati Tajvanu i, uzgred, neke od naših najnovijih tehnologija - rekao je Mekol na konferenciji koju je prenosio tajvanski kanal „Formosa TV“.

Podsećamo, kinesko rukovodstvo je više puta izjavljivalo da će Kina uraditi sve što je moguće za ponovno ujedinjenje sa Tajvanom mirnim putem, ali da u slučaju potrebe ne isključuje vojne mere.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija