• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.05.2024

13:40

Opa! Udarna odluka Rusije o Talibanima! Grom iz vedra neba, novi potez Moskve menja sve!

Shutterstock

Vesti

Opa! Udarna odluka Rusije o Talibanima! Grom iz vedra neba, novi potez Moskve menja sve!

Podeli vest

Ministarstvo spoljnih poslova i Ministarstvo pravde Rusije su završili studiju o mogućem ukidanju statusa talibana kao terorističke organizacije u Rusiji, a predlog je poslat Kremlju, izjavio je Zamir Kabulov, specijalni predstavnik predsednika za Avganistan, za RIA Novosti.

- Da - odgovorio je on na pitanje o kraju studije.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je u aprilu ove godine izvestilo da relevantna ruska tela razmatraju mogućnost uklanjanja statusa terorističke organizacije pokretu Taliban.

Kabulov je u maju za RIA Novosti istakao da Rusija razume potrebu za uklanjanjem statusa terorističke organizacije iz tog pokreta.

On je naglasio da takvi planovi ne krše rezolucije Saveta bezbednosti UN-a.

Talibani pozvani na ekonomski forum u Sankt Peterburgu

Kabulov izjavio je danas da je Rusija pozvala pokret talibana iz Avganistana na ekonomski forum "SPIEF" u Sankt Peterburgu.

- Tradicionalno, Avganistanci su zainteresovani za nastavak proširenja saradnje u kupovini naftnih proizvoda i drugih dobara iz Rusije - naveo je Kabulov govoreći o tome zašto su avganistanski talibani pozvani na forum, prenosi TASS.

Kabulov je takođe rekao da su ministarstva spoljnih poslova i pravde izvestila predsednika Vladimira Putina da talibanski pokret može biti uklonjen sa liste terorističkih organizacija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija