• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.05.2024

09:23

Obrenovac je do 2012. bio kasaba! Užice je danas sasvim drugačije i lepše nego pre desetak godina! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Obrenovac je do 2012. bio kasaba! Užice je danas sasvim drugačije i lepše nego pre desetak godina! (VIDEO)

Podeli vest

Jelena Raković Radivojević, nosilac liste "Užice sutra" i Miloš Stanojević, predsednik opštine Obrenovac, bili su gosti "Info jutra". Oni su za Informer pričali o razvoju svojih gradova u proteklih desetak godina.

Stanojević ističe da je Obrenovac pre desetak godina bio samo kasaba, a danas mali grad s perspektivom.

- Obrenovac ima epitet grada, malog grada u grad. Mi se trudimo da taj mali grad razvijamo. Pre nekoliko dana smo otvorili još jedan vrtić u Obrenovcu. On će moći da primi 250 dece u Bariču. Srušili smo vrtić koji je bio star 40 i nešto godina, a ovo je sada novi objekat. Nezaposlenost u Obrenovcu je sada 3,8%. To je jako nisko. Mnogo toga je rađeno u Obrenovcu kako bi se poboljšala i promenila njegova slika. On je do 2012. godine bio kasaba. Sada ima perspektivu. Dobiće novi most na Kolubari. Planirano je i da Obrenovac dobije svoju liniju "Beovoza" - naveo je Stanojević.

Foto: Pedja Milosavljević

Jelena Raković Radivojević

Raković Radivojević naglašava da je Užice danas mnogo lepši i drugačiji glas nego što je bio pre 15 godina.

- Užice danas izgleda mnogo lepše, zahvaljujući, svakako, podršci Vlade Srbije. U toku ove godine rekonstruišemo i vodenu kulu. Radili smo puno i na svim turističkim lokalitetima. Naš grad je sasvim drugačiji i mnogo lepši u odnosu na pre 15 godina. Počeli smo, uz pomoć države, i kapitalne projekte. Najvažniji od njih je obilaznica oko Užica o kojoj su ranije samo pričali, a mi smo krenuli. Poslednje tri godine smo izdvojili više od 250 miliona za subvencije naših građana. Nastavljamo sa gasifikacijom. Ostala nam je samo jedna kotlarnica u gradu koju treba da konvertujemo sa mazuta u gas - poručila je Raković Radivojević.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija