• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.06.2024

17:16

Lazović i njegovi puleni žele da od prestonice naprave kanalizaciju! Nisu im pomogli ni Rokfeleri!

Miloš Rafailović

Live TV

Lazović i njegovi puleni žele da od prestonice naprave kanalizaciju! Nisu im pomogli ni Rokfeleri!

Podeli vest

Pokušaj stranih finansijera i dela opozicije da degradiraju Beograd i izborni proces u Srbiji, komentarisali su gosti Info dana, Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik Dragan Radenović.

Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije naveo je da Beograd predstavlja ogledalo srpske politike i da bi ga oni koji priznaju Kosovo i rezoluciju o Srebrenici, potpuno degradirali.

- Lazović se predstavlja kao poslanik koji se bori protiv krađe i za pravdu, međutim ta percepcija nije zasnovana na istini. On je pokušao da stavi znak jednakosti da je Beograd kanalizacija, ali problem grada nije samo komunalna infrastruktura, već je on prestonica gde postoje kulturni centri i drugi aspekti koje ne može da vodi bilo ko. Beograd je i ono što je Aleksandar Šapić u razgovoru sa novinarama rekao, a to je da Beograd predstavlja ogledalo srpske politike i ako u njemu na vlast dođu oni koji priznaju Kosovo i rezoluciju o Srebrenici i negiraju srpski faktor, mogu ozbiljno ugroziti zemlju. Rokfeleri i druge fondacije su zbog toga ubacile finansije ovde nadajući se da će preko tih faktora preuzeti Beograd. Na ovim izborima oni koji zastupaju državotvornost su osvojili skoro 60% glasova. Zapadu ne odgovara da ima suvereno jako ostrvo usred Balkana, a Vučić svojom politikom uspeva da očuva suverenitet i smatram da politika nekih drugih ne bi išla u tom pravcu - rekao je Lukić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Akademik Dragan Radenović istakao je kako se vojska i sistemi državne bezbednosti moraju nadograditi kvantnim tehnologijama u cilju potkrepljivanja diplomatije dobrom odbranom.

- Ova opozicija se poziva na novi kulturološki postmoderni talas koji je došao sa Zapada. Tu modernu su podržali oni koji su podržali gađanje Hirošime atomskom bombom, a to su Openhajmer i Ajnštajn. Ta postmoderna koju ovde forsiraju jeste donele pozitivne promene, ali je potpuno odsečena od morala i mi se nalazimo u situaciji da se moramo orijentisati da li to želimo ili ne. Kada su u pitanju međunarodni odnosi Vučić to radi izvanredno, a sada je dobio pojačanje u Milošu Vučeviću. Trebamo stvoriti efikasni bezbednosni sistem u vidu kvantnih tehnologija, jer smo mi zemlja koja ima defanzvnu, a ne ofanzivnu strukturu i zato se nadam da će doći do dodatnog reformisanja vojske - rekao je Radenović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija