• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.06.2024

16:38

Ovo je stvarno jadno! Ponašanje Lazovića bi bilo smešno, da nije tužno!

Miloš Rafailović

Live TV

Ovo je stvarno jadno! Ponašanje Lazovića bi bilo smešno, da nije tužno!

Podeli vest

Ko je kako glasao, a ko kako prošao na izborima? Prethodnog dana gledali smo ulično nasilje jednog dela opozicije. Neki opozicioni prvaci navodno su krenuli ka Nišu kako bi branili navodno oduzetu pobedu. Izbori 2. juna su bili dobro organizovani, a kandidati su slobodno mogli da vode svoju kampanju.

Novinarka Informera Zvezdana Jevtić govorila je o skandalu koji je juče izazvao Radomir Lazović.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Zvezdana Jevtić

-Sve je bilo pripremljeno danima unapred. Sve je bilo u redu, a onda se naprasno pojavio Lazović. On je bio plaćen za svoje divljanje po Beogradu. Njemu ne treba popularnost, nego je to bilo dobro organizovano i plaćeno. On je došao u SP Banjica gde je inače bio kol centar Srpske napredne stranke. On je tu došao da divlja sa novinarima tajkunskih medija. Došli su da udruženim snagama maltretiraju ljude koji su samo radili svoj posao. Lazović je došao sa dimnom bombom koju je planirao da upotrebi. Tajkunski mediji su zbunjivali građane i govorili građanima da je to krađa izbora i da su u pitanju nelegalni kol-centri. Kad je došla policija, Lazović se pozvao na politički imunitet. On je kasnije sa nekolicinom huligana otišao na Dorćol i upao u piceriju. Jedan od huligana napao je Miću Softića, lupio mu šamar i bacio suzavac. Sve je ovo odraz neodgovornosti opozicije i njihove bede- rekla je Zvezdana Jevtić.

Ona je govorila o napadima na novinare gde se različito postupa prema novinarima koji podržavaju opoziciju, a sasvim drugačije prema onim novinarima koji podržavaju vlast.

-Oni su želeli da nasilnim putem dođu na vlast. Deluje nivno, ali oni su pokazali svojim ponašanjem svoje pravo lice. Definitivno ih je narod kaznio. Na Vračaru Filip Ejdus je napao aktivistkine SNS. Policija je morala da reaguje, a u jednom trenutku je čak i glasanje moralo da bude prekinuto. UNS se oglasio koji je osudio napad na novinara redakcije "Danas". Žaklina Tatalović je na strašan način porovocirala i Aleksandra Vučića i Anu Brnabić. Juče u NS videli smo da je naša novinarka napadnuta. Nju su okružili huligani, pljuvali su je. Ona se tresla. Devojka nije mogla da priča, plakala je. Iako je UNS mogao da vidi šta se izdešavalo, nisu se oglasili niti su osudili takav vid ponašanja- rekla je novinarka.

Aleksa Grubišić govorio je o haosu koji je opozicija napravila u Novom Sadu.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Aleksa Grubešić

-Imali smo prilike da vidimo nezapamćeno nasilje u Novom Sadu. Izvršen je napad na sajmu gde je SNS imao potpuno legitiman kol centar. SNS je kasnije izašla sa fakturama gde se navodi da je sala legalno zakupljena. Ispada kao da je sajam okupirao SNS. Oni pokušavaju da afirmišu nasilje kao legitiman način borbe. Oni su došli ispred sajma gde su imali sukob i sa obezbeđenjem i sa policijom. Ljudi su se uplašili i krenuli da se evakuišu sa sajma. Pogledajte koja je razlika bila sada u odnosu na decembar mesec u Novom Sadu. U decembru je ta koalicija pobedila na mnogim mestima, a sada je na tim urbanim krajevima pobedila opcija Aleksandra Vučića. Sve je bilo po procedurama i po pravilima. Najmanje možete da vršite izborne neregularnosti u manjim sredinama i tu opozicija ima svoje posmatrače. Tu ne može ni jedan glas da se ukrade- rekao je Aleksa Grubešić.

On je komentarisao i ponašanje Radomira Lazovića i objasnio zbog čega je došlo do skandala.

-To deluje jako groteskno pogotovo kada to radi Radomir Lazović. On se ne uklapa u ovu celu sliku i ovo je izgledalo vrlo smešno. To je izraz nemoći koji izrasta u frustraciju. Oni onda upadaju u restorane i tvrde da se okupljaju neki ljudi. Taj kol-centar isključivo služi za to da oni podsete ljude da izađu na glasanje. To je potpuno legitimno. To što oni nemaju takvu podršku i nemaju birače koje bi mogli da podsete, to je njihov problem- rekao je Grubešić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!
Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!

Snažni konvektivni oblaci koji se formiraju u Šumadiji premestiće se ka području Pomoravlja, Braničeva i južnog Banata. Ovi oblaci će izazvati lokalno intenzivne pljuskove praćene grmljavinom, mogućom pojavom grada i kratkotrajno jakim olujnim vetrom u područjima gde se pljuskovi budu razvili, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

26.06.2024

15:08

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe
Politika

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kada je reč o KiM priznaje samo Povelju UN i Rezoluciju 1244 jer to predstavlja temelj međunarodnog pravnog poretka i dodao da je spreman da učestvuje u pronalaženju kompromisnih rešenja sa kosovskim Albancima, što je pokazao i u prethodnom periodu, ali da druga strana ništa nije učinila po tom pitanju.

26.06.2024

15:02

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17