• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.06.2024

13:20

Opozicija na više mesta u Srbiji pravi haos! Ovde nisu u pitanju samo ishodi izbora, već nešto jako duboko i kompleksno! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Opozicija na više mesta u Srbiji pravi haos! Ovde nisu u pitanju samo ishodi izbora, već nešto jako duboko i kompleksno! (VIDEO)

Podeli vest

Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka i novinar Drago Delić bili su gosti "Info jutra" Informer televizije. Tema na koju su govorili je bio upad Radomira Lazovića u kol-centar Srpske napredne stranke u Sportskom centru Banjica, ali i drugi incidenti u režiji opozicije koji su se desili ovog prepodneva.

Petričković naglašava da ovakvi incidenti ostavljaju ružnu sliku u javnosti.

- Ove slike koje gledamo, bez obzira na to ko je akter, ostavljaju jednu ružnu sliku u javnom mnjenju. Mislim da ovde nisu samo u pitanju lokalni izbori već da iza toga postoji refleksija nekih dubljih latentnih pojava koje se događaju na ovim prostorima. Ništa što opozicionari trenutno čine nije slučajno i nije vezano samo za rezultat izbora. Oni očigledno imaju određene ciljeve i određene unapred projektovane ishode. Zašto se ovo čini ako se oni pozivaju na demokratsku atmosferu? Pretpostavljam da će se vrlo brzo pojaviti glasnogovornici iz različitih nevladinih organizacija, odnosno organizacija drugih vlada. Ovde se često puštaju probni baloni. Ovde nisu u pitanju samo ishodi ovih izbora, već nešto što je jako duboko i kompleksno. Važno je da i ovi izbori prođu i da Srbija ima stabilnost - kaže Petričković.

Foto: Zoran Sinko

Drago Delić

Delić je iznenađen dešavanjima na Banjici, budući da su njihovi akteri pre samo par nedelja pohvalili prihvatanje izbornih uslova koje su oni sami tražili.

- Ove lokalne izbore zaista nisam detaljno pratio. Ono što mogu da kažem je da se dosad nije desilo da pripadnici jedne stranke upadaju u prostor koji je zakupila neka druga. Ja znam da je postignut jedan dogovor u skupštini o izbornim uslovima. Ove opozicione stranke koje su ušle u Sportski centar Banjica su pohvalile sve te izborne uslove. Delovalo je kao da će ovi izbori proteći u jednoj mirnoj atmosferi. Nadam se da do kraja izbornog dana neće biti više incidenata. Mi smo daleko iznad brojnih zemalja koje su međunarodni faktori, čak i sa svim ovim incidentima - poručuje Delić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!
EURO 2024

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!

Ispružio je kažiprst pravo, ka objektivima fotoaparata i kamera, kao da želi da se na taj način direktno obrati svakom navijaču, svakom Srbinu ponaosob! I poručio je:“Verujte u nas, jer mi verujemo u sebe. Pobedićemo Dance“. Nešto poput čuvenog plakata Ujka Sema kojim su Amerikance pozivali da se dobrovoljno prijave za odlazak u Prvi svetski rat.

22.06.2024

10:00

Fudbaler na meti rasista zbog Mesija!
Fudbal

Fudbaler na meti rasista zbog Mesija!

Kanadski fudbaler Mojze Bombito dobio je brojne uvrede na rasnoj osnovi putem društvenih mreža, posle njegovog starta na kapiten reprezentacije Argentine Lionelu Mesiju tokom utakmice na Kupu Amerike.

22.06.2024

08:33

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija