• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.06.2024

08:58

Albanski ekstremisti predvođeni Kurtijem će nastaviti sa udarima! Dvadesetak Srba trenutno živi u Prištini! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Albanski ekstremisti predvođeni Kurtijem će nastaviti sa udarima! Dvadesetak Srba trenutno živi u Prištini! (VIDEO)

Podeli vest

Specijalno tužilaštvo takozvane države Kosova podiglo je u ponedeljak optužnicu protiv dve osobe, koje su radile u jedinoj srpskoj ambulanti u Prištini, u koju je Kurtijeva policija u januaru upala i zabranila joj rad. Oni su optuženi zbog sumnje da su se bavili "nedozvoljenim medicinskim aktivnostima". Na ovu temu za Informer, u emisiji "Info jutro", govorio je urednik portala Kosovo onlajn Miloš Garić.

Garić kaže da će Aljbin Kurti nastaviti sa ovim terorom budući da je sprovođenje takve politike ono što mu donosi popularnost, a u narednim mesecima planirani su parlamentarni izbori u takozvanoj državi Kosovo.

- U toj ambulanti nema ničega tajnog, sakrivenog ili nelegalno. Ništa što su Srbi hteli da sakriju. Albanci se vrlo često leče u srpskim zdravstvenim ustanovama. Vi u Prištini u ovom trenutku imate dvadesetak Srba, uglavnom starijih ljudi. Za njih je ta ambulanta bila od izuzetnog značaja. Sve ono što je srpsko Kurti smatra nelegalnim, kriminalnim i kao nešto što treba progoniti i hapsiti. Lekovi koji se tu koriste su regularni. Ništa od toga što se navodi u toj prijavi, odnosno optužnici. Srbima na Kosovu je i to danas zabranjeno. Aljbin Kurti stiče političke poene na takvoj politici. Ovo što radi sa zdravstvom je izuzetno opasno jer pokazuje da on nema nameru da se zaustavi. Albanski ekstremisti predvođeni Kurtijem će gledati da nastave sa tim udarima - rekao je Garić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50