• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.06.2024

19:57

Putin se sprema da direktno napadne Evropu? Ruski predsednik je tolerantan, ali provokacije stižu non-stop! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Putin se sprema da direktno napadne Evropu? Ruski predsednik je tolerantan, ali provokacije stižu non-stop! (VIDEO)

Podeli vest

Rat u Ukrajini ušao u 834. dan. Putin razmišlja da odgovori simetričnom merom na evropske zemlje koje snabdevaju Ukrajinu oružjem. Putin otvoreno govori Evropi da ne provocira Rusiju i da ne preti nukleanim oružjem. O ratu u Ukrajini u emisiji "Rat uživo" govorili su general Veselin Šljivančanin i Dragan Vasiljković, osnivač fondacije "Kapetan Dragan". Uživo u program uključio se ratni reporter Igor Damjanović koji je iz Sankt Peterburga izveštavao o ekonomskom forumu koji se trenutno održava u Rusiji.

General u penziji Veselin Šljivančanin istakao je da rat u Ukrajini traje previše dugo i da u njemu stradaju oba naroda: i ruski i ukrajinski.

-Nažalost ovaj rat traje dugo. Najviše strada ukrajinski narod, ali strada i ruski narod. Otimana je imovina nekih ruskih državljana koji su imali imovinu na zapadu. To je akcija uperena ka tome da se Rusija oslabi. Ovde više nije samo sukob sa Ukrajinom. Ukrajina je beznačajna, koliko je značajan rat sa NATO-om. Do sada je  Amerika davala samo sredstva. Čuli smo nemačkog predsednika koji je rekao da mora da sluša svoje saveznike. Mađarski predsednik ne sluša svoje saradnike. On je rekao da njega ne interesuje ratu u Ukrajini. Dokle god ukrajinski narod bude topovsko meso za potkusurivanje sukoba NATO-a i Rusije, do mira neće doći- rekao je Šljivančanin.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Veselin Šljivančanin

On je rekao da se nikada do sada nije desilo da je Rusija držala nekoga u ropstvu i da je imala svoje kolonije.

-Sam Zapad je sa Rusijom sklopio sporazum u Minsku oko Ukrajne. Kancelarka Nemačke je javno rekla da su tada slagali Ruse. Ruski predsednik jasno kaže da ne idu tamo gde im nije mesto. Borba je kakvom brzinom koja raketa ide, gde se nalazi i kakvi su protivvazdušni sistemi. Borba je u prestižu kakvo će se oružje proizvesti. Rusi su pokazali kako funkcioniše supersonično oružje. Ako bude nužde, oni će ga verovatno upotrebiti. Čitav svet treba da zna da je Rusija velika nuklearna sila. Ako dođe do toga da svi na njega nagrnu, što je proizvodio oružje ako neće da ga upotrebi?- rekao je Šljivančanin.

Dragan Vasiljković, osnivač fondacije "Kapetan Dragan" istakao je da je neosporiva činjenica to daje Rusija jedna ozbiljna država.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Dragan Vasiljković

-Nismo videli neke velike greške. Moramo da shvatimo da ovo nije rat između Rusije i Ukrajine, već je Ukrajina samo poligon. Rat se vodi između Rusije i njenih saveznika i Amerike i njenih saveznika. Rusija za poslednjih pedeset godina nije bila ovako jaka. Jača je danas nego što je bila juče. Amerika je bila simbol pravde, slobode, demokratije, poštovanja porodice... Sve se to okrenulo naopačke. Sodoma i Gomora se dešavaju na Zapadu. UN više ne postoje. Oni se raspadaju, oni su bez para. Drugi svetski rat počeo je upravo raspadom Lige naroda koja je preteča Ujedinjenih nacija- rekao je Vasiljković.

On je rekao da Zapad nikada nije shvatao Putinove reči ozbiljno i da je tako i došlo do specijalne vojne operacije u Ukrajini.

-Što se tiče Putina, niko nije shvatio da će Rusija napraviti invaziju u Ukrajini. Zapad se opustio, počeo je da naoružava te ljude. Mene uopšte ne bi iznenadilo da Rusi, kada procene da je došlo vreme, izvrše napad na neku zapadnu zemlju. Rusija ne može da izgubi ovaj rat. Ako izgube, onda više nema Rusje. Ove sankcije su ojačale Rusiju. Vidim da su oslabile evropske zemlje. Ja ne verujem da će, ako dođe do nuklearnog rata, biti ispaljena jedna raketa na jednu zemlju. Svaka nuklearna glava, čim se proizvede, ima adresu. Niko neće čekati, nego će uništiti onoga koji mu je pretnja. Ja polažem nade u to da će na sledećim američkim izborima doći neko kao što je Tramp i da će baciti ljagu na Bajdena i pružiti ruku Rusiji da se ovaj rat završi. Ne zaboravimo Kinu. Ona jača i naučno i industrijski i finansijski. Ja sam siguran da će opredeljenje Kine biti ključne za  to ko će pobediti u ovom ratu- rekao je kapetan Dragan.

On je govorio i o tome kako kako je na Nemačku uticao rat u Ukrajini.

-Nemačka ne postoji kao država. Nemojte da se zavaravamo! Nemačka je okupirana država od 1945. godine. Preko maršalovog plana, Amerika je silan novac uložila u Nemačku kako bi od nje napravila najjaču zemlju u Evropi, kako bi preko nje vladala Evropom. Šolc i Zelenski se pitaju koliko vi i ja. Oni su marionete. Kad veliki sistem počne da puca, on puca po svim šavovima.  Kad sistem počne da puca, on više ne funkcioniše kao sistem. Dolazi do smene straže. To je nezaustavljivo. Dolazi do dedolarizacije. To je očigledno. Svi se trude da sačuvaju taj dolar. Nemačka je mali izvršilac nekoga iz Vašingtona kome sistem puca. Zato donose te pogrešne odluke kao što su sankcije Rusiji. Amerika je izgubila autoritet u arapskom svetu, a i u Evropi počinje da puca- rekao je Vasiljković.

Ratni reporter Igor Damjanović javio se uživo u program iz Sankt Peterburga i komentarisao je ekonomski forum koji se trenutno održava u ovom gradu.

Foto: Informer printscreen

Igor Damjanović

-Javljam se iz Sankt Petrerburga. Ovde se održava ekonomski forum. Rusija ovim forumom želi da pokaže da u vreme rata ne postoji izolacija u odnosu na druge zemlje. Interesantno je da je danas bila široka diskusija gde se govorilo o problemima u Africi. Sudan je velika zemlja, ali njihov problem nastaje onda kada je tu otkrivena nafta. Tamo sada imamo podeljenu vlast i građanski rat -rekao je Damjanović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Bajden koristi suđenje svog sina da bi osvojio više glasova! Novembarski izbori presudni za ceo svet, a u kampanji glavni kandidati izvrnuti na postavu! (VIDEO)
Live TV

Bajden koristi suđenje svog sina da bi osvojio više glasova! Novembarski izbori presudni za ceo svet, a u kampanji glavni kandidati izvrnuti na postavu! (VIDEO)

U Americi ključa politička scena. Sve je počelo sa slučajem Trampa jer su republikanci doživeli da neko sprečava Trampa da se kandiduje na novembarskim izborima. Trampova podrška raste, a Bajdenu ostaje da se nada da će osvojiti drugi mandat. Na ovu temu u "Info danu" govorili su prof. dr Boris Bratina sa Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici i prof. dr Branko Nadoveza, sa Instituta za noviju istoriju.

06.06.2024

18:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

(ANKETA) Navijači, da vas čujemo! Ko umesto Piksija?
EURO 2024

(ANKETA) Navijači, da vas čujemo! Ko umesto Piksija?

Fudbalska reprezentacija Srbije predvođena selektorom Draganom Stojkovićem (59) doživela je debakl na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, zbog čega se odmah nakon poslednjeg sudijskog zvižduka na meču koji smo igrali protiv Danaca (0:0) povelo pitanje oko novog selektora.

28.06.2024

11:12

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija