• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.06.2024

13:10

Novi dokazi u istrazi ubistva Danke (2) bi mogli da promene smer istrage! Janković je ćutanjem kupovao vreme za odbranu! (VIDEO)

Maša Banđur

Live TV

Novi dokazi u istrazi ubistva Danke (2) bi mogli da promene smer istrage! Janković je ćutanjem kupovao vreme za odbranu! (VIDEO)

Podeli vest

Radiša Roskić, advokat i Maja Jovanović iz Nacionalne asocijacije za podršku komentarisali su izjavu Srđana Jankovića, jednog od optuženih za ubistvo Danke Ilić (2), da, ne samo da nije kriv za zločin, već da devojčicu nikada u životu nije ni video.

Roskić je za "Info jutro" Informer TV postavio pitanje zašto Janković nije odmah nakon hapšenja dao ovakvu izjavu, već je ćutao više od dva meseca.

- Optuženi ima pravo da se brani na način za koji smatra da će mu doneti benefit. Sud će ceniti svaku od njegovih izjava i pokloniti veru onome što se uklapa u ostali segment dokaznog korpusa. Pravna logika proističe iz životne logike. U ovom tragičnom događaju ima mnogo nelogičnosti. Jedna od tih je da ako si iznoseći svoju odbranu saopštio da devojčicu nikada u životu nisi ni video, zašto to nisi saopštio odmah? U ovom tragičnom slučaju, mi se, u odnosu na izjavu osumnjičenog, nismo pomerili ni bliže, ni dalje. Istraga može trajati i nešto duže od šest meseci, ali se u tom roku osumnjičeni moraju pustiti kako bi se branili sa slobode - poručio je Roskić.

Foto: Masha Bandjur

Maja Jovanović

Jovanović poručuje da nije isključena mogućnost pojave novih dokaza i informacija u budućnosti, koji bi mogli da promene smer istrage.

- Moramo sagledati sve segmente istrage. Ovo sada stvara dodatnu konfuziju. Mi ne možemo voditi Danku kao ubijeno dete bez tela. DNK materijal nije samo kap krvi. Nemoguće je da, ukoliko je došlo do prisilne smrti devojčice, su oni mogli da uklone svaki biološki trag. Moramo da ostavi mogućnost da se u nekom trenutku pojave i dodatni dokazi i pokazatelji koji će preokrenuti sam proces istrage. Verujem da u nekom momentu možemo očekivati i neke nove informacije i neki novi smer istrage. Kada govorimo o vremenu ćutanja Srđana, postoji tu i jedan deo savetovanja od strane branioca, gde ćutanje iziskuje određeni vremenski period, ne bi li se uvidelo postoje li određeni dokazi koji bi ugrožili takvo njegovo izlaganje. Svaka informacija je jako važna - rekla je Jovanović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija