• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.06.2024

09:27

Čeka nas Treći svetski rat?! NATO se ubrzano priprema za rat sa Rusijom!

Peđa Milosavljević

Live TV

Čeka nas Treći svetski rat?! NATO se ubrzano priprema za rat sa Rusijom!

Podeli vest

O sukobu u Ukrajini, ali i planovima Zapada za kopneni rat sa Rusijom, govorio je u Info jutru gost Sava Stambolić iz Centra za društvenu stabilnost.

Sava Stambolić iz Centra za društvenu stabilnost, ističe da NATO pravi vojni kopneni koridor da bi dopremio vojsku do Rusije u slučaju sukoba.

- Koridor zaobilazi našu zemlju, tj. sve koje nisu u NATO paktu. Plan NATO-a je da napravi kopneni koridor da bi veliki broj vojnika mogao da brzo pređe do granice sa Rusijom u slučaju sukoba. Amerikanci kritikuju evropske države, pre svega Nemačku, jer ne mogu da adetkvatno reaguju u slučaju većeg sukoba. Amerika je najviše ulagala u NATO, Amerika je i dalje velika vojna sila - rekao je Stambolić.

Foto: Pedja Milosavljević

Sava Stambolić

 

Naš sagovornik dodaje i da pojedinci u Evropi ne žele rat, ali i da je Srbija spremna da se brani.

- Zapad priča često o nekom ratu sa Rusijom, dok Orban ne želi da dođe do takvog scenarija, ali i Fico i Slovačka. Tramp isto razmišlja i ne želi ratove. Rusija ima preko 5 hiljada nuklearki i imaju mnogo više nego Amerikanci. Rusi su usavršili sistem nuklearnih bombi, ali ako dođe do toga to bi bio opšti raspad sveta. Srbija je ostrvo u moru NATO pakta, a Aleksandar Vučić je preporodio vojsku i stvorio jaku vojsku i možemo da zaštitimo našu zemlju - kazao je Stambolić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija