• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.06.2024

15:01

Srbi istorijski ujedinjeni! Trbuački ansambl orio se studijom Informera! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Srbi istorijski ujedinjeni! Trbuački ansambl orio se studijom Informera! (VIDEO)

Podeli vest

Svesrpski sabor i jedinstvo koje su Srbi u Republici Srbiji i Republici Srpskoj istorijski demonstrirali, komentarisali su gosti Info jutra, Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije, Tomislav Bokan predsednik pokreta "Dinara-Drina-Dunav" i predsednik udruženja Krajišnika Mile Bosnić.

Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije istakao je da sednica stavila pečat na bilo kakve sumnje o budućem delovanju u unutrašnjoj saradnji srpskog naroda.

- Poenta ovog sabora je da nema nazad i da nećemo slabiti odnose u regionu i da ćemo raditi na jačanju ekonomije i prava. Ova sednica stavlja pečat na sve dileme kako će srpski narod delovati u budućnosti i verujem da ovo nije usmereno protiv nekoga već u cilju jačanja srpske ljubavi i hvala patrijarhu Porfiriju što je naglasio čuvanje srpskog identiteta i nasleđa kroz istoriju i da su na sabor dobrodošli i oni koji nisu srpske nacionalnosti - rekao je Miletić.

Celo gostovanje možete pogledati u videu:


 

Tomislav Bokan predsednik pokreta "Dinara-Drina-Dunav" govorio je o činjenici da je srpska istorija za vreme komunizma potpuno gurnuta pod sto, a da je sada doživela preporod.

- Srbija se 2012. godine vratila u Srbiju zahvaljujući delima Aleksandra Vučića. Srećan sam zato što smo danas u Beogradu pokazali sabornost svih Srba u svetu što je nešto neverovatno plemenito i uzvišeno. Mi smo pod 1945. do 1991. potiskivali sve ono što nas čini Srbima , mi treba da imamo zdravu pamet i idemo u korak sa vremenom i svetom. Mi smo pre Nemanjića imali 45 vladara koji su se potirali raznim rezolucijama, Milan Obrenović nije hteo da bude sahranjen u Srbiji i moramo da otvoreno govorimo o zabludama sa kraja 19. i početka 20. veka. Naše istorijsko i čelično prijateljstvo sa Rusijom i Kinom su potvrđene uz pomoć mudre politike predsednika i mislim da smo svesni svih naših protivnika skrivenih ili javnih koji su prepoznati u javnosti i u izrazitoj su manjini - rekao je Bokan.

Foto: Tanja Andric

 

Predsednik udruženja Krajišnika Mile Bosnić izjavio je da srpskom narodu od regiona treba da bude pušten da slobodno čuva svoju, veru, istoriju i kulturu.

- Ovaj sabor je za to da Srbi kažu svoj jasan i glasan stav i pošalju poruku mira u svet. Pokazali smo jedinstvo i Zapad može da izmišlja šta hoće, jer je sabor poslao poruku mira i pokazali da se ne odričemo svojih običaja i tradicije. Nama u regionu treba da nas se pusti da idemo svojim putem i čuvamo svoju veru, jezik i istoriju, a mi smo u UN dobili divnu poruku od Mađarske koja je članica EU i NATO da je prijateljska zemlja koja će se sa nama zalagati za čuvanje osnovnih ljudskih vrednosti - rekao je Bosnić.

Celu emisiju možete pogledati u videu:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!
ŠAH-MAT

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!

SAD, Južna Koreja i Japan najoštrije osuđuju produbljivanje vojne saradnje između Pjongjanga i Moskve, uključujući kontinuirani transfer oružja iz Severne Koreje u Rusiju, čime se produžava rat u Ukrajini, krši više rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i ugrožavaju stabilnost i u severoistočnoj Aziji i Evropi, saopštio je Stejt department.

01.07.2024

05:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija