• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.06.2024

09:32

Nemačka već jedan vek pokušava da eliminiše srpski faktor na Balkanu! Reakcija Analene Berbok pokazala važnost Svesrpskog sabora! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Nemačka već jedan vek pokušava da eliminiše srpski faktor na Balkanu! Reakcija Analene Berbok pokazala važnost Svesrpskog sabora! (VIDEO)

Podeli vest

Svesrpski sabor održan 8. juna u Beogradu je zabrinjavajući i takva aktivnost nema podršku Nemačke i Zapada, izjavila je nedavno ministarska spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok. Ovu konstataciju komentarisao je diplomata Zoran Milivojević tokom gostovanja u "Info jutru" Informer TV.

Milivojević navodi da je Svesrpski sabor održan kako bi Srbi poslali poruku svetu da se neće odreći sami sebe na ovom prostoru.

- Stvorio se pritisak zbog brojnih pokušaja da se srpski narod diskredituje i da se dovede u pitanje teritorijalni integritet Srbije, ali i Republike Srpske u okviru Bosne i Hercegovine. Pojavila se potreba da se Srbi oglase. Oni su se oglasili na jedan način koji nikome ne preti. To je jedna konstatacija da smo svoji na svome i da svoj identitet štitimo svim mirnim sredstvima. Beograd je jedina prestonica u regionu koja svaki dan govori o miru. Kad je u pitanju Bosna i Hercegovina i srpski narod, postoji jedan interes Nemačke koji traje jedan vek. Traje od aneksije 1908. kad je nemački faktor odredio za sebe da će biti dominantan na ovim prostima i da mora da eliminiše srpski faktor. To je jedna strategija Nemačke da to drži pod svojom kapom. To što je Analena Berbok rekla pokazuje koliko je ovaj sabor važan. Zahvaljujući tom Dejtonskom ugovoru mi imamo mir. Bosna i Hercegovina funkcioniše zahvaljujući njemu. Sve dok se on poštuje, ta država funkcioniše. Ko ga bude doveo u pitanje, dovešće i Bosnu i Hercegovinu kao samu državu u pitanje - rekao je Milivojević.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija