• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.06.2024

22:24

KiM je crna rupa demokratije savremenog sveta! Za Kurtija nema više dijaloga, jedino cilj za njega je etničko čišćenje Srba! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

KiM je crna rupa demokratije savremenog sveta! Za Kurtija nema više dijaloga, jedino cilj za njega je etničko čišćenje Srba! (VIDEO)

Podeli vest

Godinu dana prošlo je od zabrane srpske robe na teritoriji Kosova i Metohije. Međunarodna zajednica i dalje ćuti na Kurtijev teror. Kakvo je stanje trenutno u južnoj srpskoj pokrajini? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su ministar bez portfelja Đorđe Mlićević, bivši poslanik SNS-a na Kosovu i Metohiji Ljubomir Marić i Perko Matović iz Centra za nacionalnu politiku.

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević rekao je da su na Svesrpskom saboru bili naši hrabri ljudi sa Kosova i Metohije.

Foto: Informer

 

-Sa njima je bio i predsednik Vučić. Naš cilj je da sačuvamo naš narod i mir i stabilnost, a ono što su problemi, rešavamo dijalogom. Dijalog nema alternativu, ali dijalog uz poštovanje onoga što Priština ne poštuje od početka. Svedoci smo kršenja svega što je  dogovoreno i to zna i EU i Amerika. Ovde se nameću nepodnošljivi uslovi života kako bi oterali srpski narod na KiM. Te sankcije koje su uveli režimu Kurtija znače i prijem u Savet Evrope. Kosovo je crna rupa savremenog sveta kada govorimo o demokratiji. Izabrani su gradonačelnici sa jedan posto građanskog poverenja. Govorilo se o uslovima, a jedan od ulova je bio da se vrati imovina manastiru Visoki dečani, da se uvede ZSO- rekao je Milićević.

Bivši poslanik SNS-a na KiM Ljubomir Marić istakao je da Aljbin Kurti nikada nije ni planirao da formira ZSO i da je za njega jedino rešenje etnički čisto Kosovo.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Đorđe Milićević Ljubomir Marić i Perko Matović

-Mi znamo šta želi Aljbin Kurti, ali ćutanje Međunarodne zajednice je njihova krivica. Mi čekamo da se oni oglase. Uopšte se ne spominje kršenje osnovnih postulata. Aljbin Kurti nastavlja da radi šta hoće, a Međunarodna zajednica izlazi sa stalnim rečima za dijalog. 216 miliona je proračun direktnih troškova, ne računajući indirektne.  Ovo je jedan ozbiljan psihološki pritisak izuzimajući sve ostale porobleme. Dijaloga više i nema. Oni više ne žele dijalog. Sprovode jednostrane akcije koje za cilj imaju etničko čišćenje Srba. Za njih ako nema Srba, nema problema. Aljbinu Kurtiju je opsesija Aleksandar Vučić i jačanje Srbije. Za njih ZSO više nije tema. Oni neće da formiraju ZSO jer oni neće Srbe na Kosovu i Metohiji- rekao je Marić.

Perko Matović iz Centra za nacionalnu politiku govorio je o terorisanju srpskih civila na Kosovu i Metohiji.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Đorđe Milićević Ljubomir Marić i Perko Matović

-Oni će da nastave da terorišu malade ljude i civile dokle god mi ne odlučimo da se povučemo. Ne možemo da očekujemo da ćemo imati od njih bilo kakvu varijantu sažaljenja. Na severu treba da se formira za Zajednica srpskih opština jer se graniči sa  Srbijom. U enklavama južno od Ibra život je katastrofalan čak ni za uslove 15. veka, a kamo li sada. Opozicija je kosponzor festivala "Merdita dobar dan". Imate skaradnu mapu tajnih srpskih zločinačkih poduhvata. To je sasvim očigledna provokacija. Imam duboko uverenje da će ovo biti zabranjeno i treba razmisliti o donošenju zakona protiv stranih agenata. Opozicija i treba i poželjno je da postoji u zdravom demokratskom društvu, ali mi imamo problem ubačenih agenata. Oni su ekavske ustaše, ja nemam drugi tremin osim toga. Oni uvek zauzimaju stav koji zauzimaju naši najgori neprijatelji- rekao je Matović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Đukanović: "Merdita dobar dan" je svinjarija koju treba zabraniti! Evo zašto strane fondacije finansiraju ovakve festivale! (VIDEO)
Live TV

Đukanović: "Merdita dobar dan" je svinjarija koju treba zabraniti! Evo zašto strane fondacije finansiraju ovakve festivale! (VIDEO)

Baš kada je Priština dobila zeleno svetlo za Savet Evrope, ona je nastavila agresivnu propagandu. Sprema se festival "Merdita dobar dan" koji će biti organizovan u Beogradu na Vidovdan 28. juna ove godine. Šta zapravo predstavlja ovaj festival, ko ga i zbog čega finansira? Na ova pitanja u emisiji "Info veče" odgovarao je advokat i poslanik SNS-a Vladimir Đukanović.

14.06.2024

21:45

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Kosta K. je bio potpuno uračunljiv! Maloletni ubica hladnokrvno prijavio masakr
Veštaci na potezu

Kosta K. je bio potpuno uračunljiv! Maloletni ubica hladnokrvno prijavio masakr

Snežana Dunjić, punomoćnik porodice Dukić čija je ćerka Adriana ubijena 3. maja prošle godine u masakru u OŠ "Vladislav Rinikar", predložila je danas u nastavku parničnog postupka protiv porodice Kecmanović da se veštacima, koji će procenjivati ponašanje maloletnog ubice Koste K., dostavi i audio snimak njegovog razgovora sa operaterom policije kada je prijavio zločin.

20.06.2024

15:33

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50