• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.06.2024

17:21

Zapad ne shvata da Putin za tri dana može da reši celu Evropu! NATO živi u simulaciji, a Makron glumi Napoleona! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Zapad ne shvata da Putin za tri dana može da reši celu Evropu! NATO živi u simulaciji, a Makron glumi Napoleona! (VIDEO)

Podeli vest

Gosti Info dana Ljubinka Milinčić urednik "Sputnjika" i ekonomista Nemanja Antić, razgovarali su o žarištu u Ukrajini, ali i odnosima Zapada i Rusije koji su sve nategnutiji i u vojnom i ekonomskom smislu.

Ljubinka Milinčić urednik "Sputnjika", kaže da ekonomija u Rusiji raste, dok ekonomija Zapada opada, ali i da ako Putin bude bio prinuđen, osvojiće celu Ukrajinu.

- Putin će ponuditi drugačiji mirovni sporazum. Zapad je imao priliku da se ne dese neke stvari. Zapad vidi šta je izgubio, a ako ne stanu izgubiće mnogo više, jer ne slušaju Putina. Rusija ima pokriće u robi, dok Zapad nema pokriće uopšte za dolar. Rusija može još dugo da izdrži, kao i vojna industrija. Pitanje je ko će da ratuje u Ukrajini, ekonomija Rusije raste, dok ekonomija Zapada opada. Rusija može da reši sve za tri dana, ali Putin zna da mora da normalizuje odnose. Ako bude bio prinuđen, Putin će osvojiti celu Ukrajinu - rekla je Milinčić.

Prema rečima urednice "Sputnjika" NATO misli da je sukob protiv Rusije igrica i da će imati vojsku za sukob sa Putinom.

- Stoltemberg misli da su u nekoj igrici, govori o stotinama hiljada vojnika koji će da ratuju za NATO, ali niko to neće da radi osim plaćenika. Makron preti nekom vojskom, a pitanje je da li neko uopšte sme da ratuje protiv Rusije i Putina, a posebno da li će iko ratovati pod zastavom NATO pakta - objasnila je Milinčić.

Foto: Zoran Sinko

Ljubinka Milinčić

 

Ekonomista Nemanja Antić, ističe da nekim zemljama za svoju izvoznu moć više odgovara rat,a nekima mir.

- Ogroman broj stranih kompanija se žali da mora da vrši trijažu ljudi koji su podobni za front iz radne snage. Ukrajina nema više radne snage, jer mnogo njih odlazi na front. Zapad ulaže milione u Ukrajinu, postavlja se pitanje koliko je sposobna Evropa da štampa novac, jer može na taj način da dođe do inflacije. Ponuda u Minsku je bila više proukrajinska, ali je na taj način mogao i sukob da se reši. Avio kompanije su profitirale od sukoba u Ukrajini, a Ukrajina je jedan od najvećih prinudnih uvoznika. Poenta je da zavisi kome odgovara mir, a kome rat - kazao je Antić.

Foto: Zoran Sinko

Nemanja Antić

 

Naš sagovornik dodaje i da Makron pokušava da se nametne kao lider u Evropi, ali i da Rusija drži i dalje prvo mesto u Evropi.

- Od kako je Velika Britanija napustila EU, Francuska želi da preuzme primat. Francuska namenska industrija će da pretekne možda i rusku namensku industriju. Makronov glavni pritisak je usmeren da se nametne iznad Nemaca. Makron pokušava da se dopadne i svojim i tuđim biračima pred izbore i on je francuski ujedinitelj, novi Napoleon, jer se postavlja iznad onih koji nemaju atomske bombe. Makron vidi sebe da vodi najjaču ekonomiju u Evropi, iako je to Rusija. Najveće ekonomije su Kina, Rusija, SAD i Indija - zaključio je Antić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija