• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.06.2024

16:39

Evropa nikada neće stati na našu stranu! Srbija teži domaćinskoj politici! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Evropa nikada neće stati na našu stranu! Srbija teži domaćinskoj politici! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u petak telefonom sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom o "gorućim pitanjima u regionu", političkim promenama u Evropi i globalnim okvirima i njihovim mogućim uticajem na Srbiju. Ovaj razgovor bio je tema na koju su za Informer u "Info danu" govorili Stefan Srbljanović iz Centra za društvenu stabilnost i Miljan Jovićević, analitičar.

Srbljanović kaže da je ovo "nastavak jedne tendencije rasta dobrih odnosa između Srbije i Francuske".

- Francusku je nemoguće zaobići čak i kad se radi o pitanjima oko kojih se ne slažemo, odnosno njihovog rešavanja. Sve ovo što se dešava na prostoru naše južne pokrajine može biti zaustavljeno od strane Francuske. Videćemo hoće li. Juče smo naučili šta znači kad se kaže da Srbija mora da bude stabilna i energetski nezavisna. Na ovaj način se brani državnost. Mi plaćamo najjeftiniju struju u Evropi trenutno. Godinama unazad su ogromna ulaganja u elektroenergetski sektor. Juče smo uspeli da izađemo iz celog tog procesa neokrnjeni. Juče je cela Dalmacija ostala bez struje. Zamislite kako to utiče na Hrvatsku. Srbija dosta trpi zbog vođenja nezavisne politike. Ova Rezolucija o Srebrenici je bila opomena i poruka da uvek mogu da nas optuže za nešto - navodi Srbljanović.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Miljan Jovićević

Jovićević kaže da lični odnos između Makrona i Vučića sadrži prelomnu tačku u rešavanju odnosa na Kosmetu.

-Verujem da će i naše stanovništvo tamo osetiti povlastice svega toga. Predsednik daje priliku mladima, koji su patriote, da se dokažu. Mladi ljudi koji odlaze itekako mogu da naprave neki odnos sa ljudima koji nam mogu biti od koristi u budućnosti. SBUN je napravio jedan upit da se totalno revidira diplomatski odnos prema određenim zemljama. Srbija teži domaćinskoj politici. Ona ima regionalne distributivne centre. Naš pristup elektromreži je drugačiji. Samo jaka država ima ozbiljan pristup. Jako je teško kad se odlučite da duži niz godina vodite suverenu politiku - ističe Jovićević.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)
Live TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)

U noći između petka i subote, sat vremena nakon ponoći, u centru Leposavića, privedena su dva maloletnika, zbog, kako su potvrdili, pevanja pesama na jednom rođendanu. Tzv. Kosovska policija ih je, kažu, prskala suzavcem i primenjivala silu sve do policijske stanice. Na ovu temu za Informer govorio je Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku.

17.06.2024

09:59

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija