• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.06.2024

13:20

Evropa drhti: Nemačka na rubu ekspanzije terorističkih napada po celoj zemlji! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Evropa drhti: Nemačka na rubu ekspanzije terorističkih napada po celoj zemlji! (VIDEO)

Podeli vest

Da li Evropi prete potencijalna pretnja od terorističkih napada, odgovorili su nam gosti Info jutra Karlo Dulovac, bivši obaveštajac i Vlastimir Vidić, novinar.

Karlo Dulovac, bivši obaveštajac, ističe da se 1972. godine već desio incident na Olimpijadi u Nemačkoj.

- Godine 1972. došlo je do upada grupe "Crni septembar" u Minhen u Nemačkoj. Nemačka je posle Drugog svetskog rata želela da prikaže kako su ljubav i mir prisutni i da nema arijevske mržnje. Palestinska militantna grupa je pobila nekoliko izraelskih sportista tokom Olimpijskih igara - kazao je Dulovac.

Foto: Masha Bandjur

Karlo Dulovac

 

Naš sagovornik dodaje i da posotoje preduslovi za terorističke napade u Nemačkoj.

- Više centara gde se održava prvenstvo i velike gužve su preduslov da se izvrši teroristički napad. Naseljavaju se svuda po Evropi, a to je planski. ISIL se bori za interese Britanije i Amerike. Druga i treća generacija islamskog stanovništva počinju daa se pridružuju islamskim organizacijama, iako žive u nekoj zemlji već decenijama - objasnio je Dulovac.

Vlastimir Vidić, novinar, kaže da je tajna služba je odradila sve bezbednosne mere na Evropskom prvenstvu, ali kaže i da će Olimpijada u Francuskoj biti pod rizikom.

- Desila se temeljna priprema i nemačka tajna služba je odradila sve bezbednosne mere. Obaveštajen službe su zadužene da spreče bilo kakav ekces. Događali su se mnogi sitniji i izdvojeni incidenti, ali je pravo čudo kako se nije desilo ništa krupnije, jer tu vlada islamistički fundamentalizam. Pitanje Olimpijade i Pariza i Francuske je pod većim rizikom - rekao je Vidić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Antidoping agencija želi kaznu za Sinera, Italijani grme: On je nevin!
Tenis

Antidoping agencija želi kaznu za Sinera, Italijani grme: On je nevin!

Svetska antidoping agencija (WADA) uložila je žalbu na presudu Sportskog suda u Lozani koji je Janika Sinera oslobodio krivice za korišćenje zabranjenih supstanci na turniru u Sinsinatiju prošle godine. Ovaj potez se, naravno, nije dopao prvom reketu sveta, ali ni teniskom Savezu Italije.

28.09.2024

16:30

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija