• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.06.2024

09:52

Kurti živi u svojoj fantaziji! Cilj mu je ujedinjenje sa Albanijom i totalno uništenje Srba! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Kurti živi u svojoj fantaziji! Cilj mu je ujedinjenje sa Albanijom i totalno uništenje Srba! (VIDEO)

Podeli vest

O sastanku Kurtija i predsednika Vučića i novoj rundi dijaloga u Briselu, ali i antisprkoj politici koju sprovode Albanci, govorio je gost Info jutra, Milovan Drecun, narodni poslanik.

Milovan Drecun, narodni poslanik, kaže da su Albanci jedinstveni u tome da KiM bude nezavisna država i da Kurti sve nadoknađuje antisrpskom politikom. 

- Koliko god da postoje neke političke razlike, Albanci su jedinstveni u tome da Kosovo bude nezavisna država, a kasnije ujedinjena sa Albanijom. Oni imaju taj strateški cilj kao nacija da budu ujedinjeni. Imaju antisrpsku mržnju i netrepeljivost prema Srbima. Aljbin Kurti sve što ne uradi na ekonomskom standardu, nadoknadi antisrpskom politikom i dobije podršku mladih Albanaca - rekao je Drecun.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Milovan Drecun

On dodaje i da Kurti želi da realizuje svoje velikoalbanske ciljeve.

- Kurti ima određenu snagu, ako već može da blokira dijalog i realizuje albanske ciljeve. OVK su bile grupice koje su delovale samostalno i izbegavali su otvaranje arhiva mnogih ubijenih Srba, ali i Albanaca. Oni kao žele da se reši pitanje nestalih Srba, a to u praksi nije tako. Pitanje je šta je cilj sastanka i dijaloga, mislim da je u cilju jačanja ukidanja sankcija zbog krize koju je izazvao Kurti. Želi da se prizna tzv. Kosovo bez ZSO - zaključio je Drecun.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija