• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.07.2024

12:43

Zloupotreba veštačke inteligencije je veoma opasna! Da li nas je dovela pred vrata raja ili pakla? (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Zloupotreba veštačke inteligencije je veoma opasna! Da li nas je dovela pred vrata raja ili pakla? (VIDEO)

Podeli vest

Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog bratstva i analitičar Milan Stevanović Piksel komentarisali su opasnosti zloupotrebe veštačke inteligencije tokom gostovanja u "Info jutru" televizije Informer.

Dimitrijević je prokomentarisao montirani snimak premijera Srbije Miloša Vučevića, napravljenog uz pomoć veštačke inteligencije.

- Upozoravali smo da postoji ozbiljna i realna opasnost od zloupotrebe veštačke inteligencije. Čini mi se da će zloupotreba i biti ono što je najinteresantnije u celoj toj stvari. Sada je naš premijer bio na meti. Nikakva posebna mašinerija vam nije potrebna da ga snimite, njegove pokrete i glas. Ukoliko Donald Tramp pobedi na izborima, verovatno će se situacija malo relaksirati, ali ni on neće moći u potpunosti da se odupre uticaju onoga što mi zovemo "duboka država". Međutim, ni on nema neki poseban kapacitet i daleko je od političara koji može da utiče na dešavanja u svetu. Nije to odlučujuće (za rat u Ukrajini), već je odlučujuća snaga Rusije. Ipak se Rusija pita - poručio je Dimitrijević.

Foto: Tanja Andric

Milovan Stevanović

Stevanović se osvrnuo na nedavnu vest da je Olena Zelenski kupila skupoceni "Bugati Tourbillon", za koju se kasnije ispostavilo da je netačna.

- Čim sam čuo za ovu vest, bila mi je sumnjiva. Izvor mi je bio malo sumnjiv u tom trenutku. Definitivno, po meni, je to veštačka inteligencija uradila. Nisu valjda toliko ludi da to urade u ovom trenutku. Tek smo počeli da vidimo sve dimenzije veštačke inteligencije i načine na koje će ona uticati na naše živote. Nije još savršena, vrlo je blizu, ali nije potpuno. S druge strane, imaćemo i ogroman benefit. Nismo svesni na koji nivo je ona već otišla. Ona može bolje da vodi političke kampanje od ljudi. Nismo svesni pred kakvim vratima pakla ili raja se nalazimo - naglašava Stevanović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ovo je bila rasprava dva prgava starca! Ni Tramp, ni Bajden, nisu poslali nijednu pametnu poruku svojim glasačima! (VIDEO)
Live TV

Ovo je bila rasprava dva prgava starca! Ni Tramp, ni Bajden, nisu poslali nijednu pametnu poruku svojim glasačima! (VIDEO)

Juče je održana prva televizijska debata između predsedničkih kandidata u Sjedinjenim Američkim Državama Donalda Trampa i Džozefa Bajdena. Taj događaj su za Informer, tokom gostovanja u "Info jutru", komentarisali Darko Obradović iz Centra za strateške analize , Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog bratstva i Zoran Milosavljević sa Instituta za političke studije.

28.06.2024

10:33

sledeća vest

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija