• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.06.2024

12:33

Krajnji cilj centara moći je uništenje pravoslavlja! Žrtvovali su kompletnu Ukrajinu, broj stradalih je frapantan! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Krajnji cilj centara moći je uništenje pravoslavlja! Žrtvovali su kompletnu Ukrajinu, broj stradalih je frapantan! (VIDEO)

Podeli vest

Juče je počeo mirovni samit u Švajcarskoj gde se sastalo gotovo 100 zemalja i preko 50 šefova država da razgovaraju o trajnom prekidu vatre, među kojima su premijerka Italije, Đorđa Meloni, predsednik Francuske Emanuel Makron i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, dok je Rusija u potpunosti izuzeta iz ovog skupa. Ekspert za energetiku Dragan Škobalj komentarisao je ovaj događaj tokom gostovanja u "Info jutru" televizije Informer.

Škobalj ističe da u svetu postoje "dva nepomirljiva pola".

- U ovom veku se 2008. javila velika ekonomska kriza, koja je trajala do 2022. kada počinje specijalna vojna operacija. 1972. godine su centri moći doneli odluku da osnova dolara ne bude zlato, nego petrolej. Odlučili su da uđu u rat, kao što su to uradili 1939, u takozvani proksi rat. BRIKS trenutno raspolaže sa 36% svetskog BDP, a G7 29%. Zapad najverovatnije neće uspeti u svojim namerama da pobede takozvani kolektivni istok. Zašto zemlje idu u BRIKS? Idu da bi im neko zaštitio suverenitet i integritet. Neokolonijalizam je gori od kolonijalizma. Ovaj samit nema nikakvu težinu. Postoje dva pola i oni su nepomirljivi. Centri moći sprovode svoju politiku preko Amerike. Sad je došlo na red pitanje obezbeđivanja stabilnosti dolara. Kolektivni zapad nije racionalan. Žrtvovali su kompletnu Ukrajinu. Frapantni su podaci koliko je ukrajinskih i ruskih vojnika poginulo. Krajnji cilj je zavaditi bratske narode i uništiti pravoslavlje. Ukoliko ovako nastave ovi centri moći, onda se u svetu ništa dobro ne može dešavati. Najbezbedniji je bio period Hladnog rata. Bitno je da ne dođe do "vrućeg rata" - poručuje Škobalj.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Sve je stalo u 90 minuta! Može li Srbija da pobedi Dansku? (ANKETA)
EURO 2024

Sve je stalo u 90 minuta! Može li Srbija da pobedi Dansku? (ANKETA)

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra veče od 21.00 čas (Arena 1 premijum, RTS 1) odmeriće snage sa Danskom u meču 3. kola grupe C na Evropskom prvenstvu. Računica je prilično jasna - izabranici Dragana Stojkovića Piksija moraju da pobede da bi se plasirali među 16 najboljih na kontinentu. Verujete li im da mogu?

24.06.2024

16:05

Srbijaaaaa! Najveći ikada uz "orlove" (VIDEO)
EURO 2024

Srbijaaaaa! Najveći ikada uz "orlove" (VIDEO)

Na dan meča sa Dancima (21.00, RTS 1, Arena Premijum 1) u poslednjem kolu grupne faze takmičenja, Fudbalski savez Srbije podsetio je na podršku koju naši fudbaleri imaju i od najboljeg tenisera ikada Novaka Đokovića.

25.06.2024

07:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija