• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.07.2024

17:55

NATO je osnovan sa jednim jedinim strahovitim ciljem! Plan koji su imali od samog početka ledi krv! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

NATO je osnovan sa jednim jedinim strahovitim ciljem! Plan koji su imali od samog početka ledi krv! (VIDEO)

Podeli vest

Da li se NATO sprema za rat sa Rusijom, ili se sprema za otvoreni rat sa Rusijom? NATO obeležava 75 godina postojanja! Da li imaju neki plan za deeskalaciju sukoba? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Slobodan Dimitrijević iz Srpsko ruskog pokreta i filozof prof. dr Boris Bratina.

Slobodan Dimitrijević iz Srpsko ruskog pokreta rekao je da je još Zbinjev, čovek koji je pokušavao da istakne posebnost Amerike, rekao da je Rusija bedna i primitivna zemlja koja bez Ukrajne nikada neće moći da bude supersila. 

Foto: Tanja Andric

Slobodan Dimitrijević

-NATO je samo nastavak nečega što traje i što je projektovano, a to je svakako sukob sa Rusijom. U periodu svog osnivanja imali su ozbiljno razrađene ideje kako da napadnu Sovjetski Savez i da ga unište. Ono što je ohrabrujuće, to je što je njihova vojna moć opala i nije nadmoćna u odnosu na Rusiju. Rusja se sada oporavila i ovi shvataju da su propustili zgodne trenutke, pa pokušavaju da prete. Zato mi je teško da kažem da li se oni zaista ozbiljno spremaju, ili je ovo samo poslednja galama pred povlačenje. 1948. godine kada je NATO formiran, Amerika i njihovi zlikovci imaju program gde se planira da se napadne Sovjetski Savez. Trebalo je da se 70 ruskih gradova sravni sa zemljom. Projekat postoji, to se planira... Dešava se 1949. godina i ovo odjednom ide u fioke jer znaju da Rusija ima vojsku, pešadiju daleko iznad američke. Ravnoteža se uspostavlja i imamo period hladnog rata. Krizna je godina 1957. Opet Amerikanci ulaze u svoje projekte. Oni planiraju osam miliona u avijaciji. To su stotine hiljada letilica svuda u svetu koje i postoje i ne postoje koje bi rasturili Sovjetski Savez. Onda shvataju da Rusija i dalje ima nešto što oni još nisu dokučili šta je i ne smeju. Rusija danas ima više bojevih glava nego svi ostali zajdeno. NATO će se pokupiti iz Evrope. Evropa će imati svoju vojsku koja će imati drugačiji odnos prema Rusiji- rekao je Dmitrijević.

Filozof Prof. dr Boris Bratina podsetio je da je NATO slavio 50 godina kada su bombardovali Jugoslaviju 1999.

-Tada se verovalo da će se NATO raspasti, a onda su našli situaciju u Srbiji. NATO nikada nije bio odbrambeni savez. Zašto njima odgovara rat? Njima rat zapravo ne odgovara. To je put koji se ne može ne izabrati. Još pedesetih godina o tome su pisali zapadni teoretičari. Bajden je onda kada je govorio onako strašno protiv nas, on je bio lobista i izraziti jastreb Amerike. Mi više nemamo takvu situaciju. Rat je ostao kao jedina mogućnost. Mi danas imamo potpuno devijantne tokove u svetu. Blinken ubeđeno govori da je NATO odbrambeni savez, ali to više ne ide. Mislim da je ovo vašar vampira koji se sada događa u Americi. Rat ide! Danas je pukla jedna baza u Odesi gde su sravnili sa zemljom i Britance i svu raketnu opremu koja je stigla- rekao je Bratina.

Foto: Tanja Andric

Boris Bratina

On je objasnio da jedan deo moći Amerike dolazi iz ubeđenosti u to da oni tu moć zapravo još uvek poseduju.

-Ta ubeđenost u superiornost doprinosi na snazi. Makijaveli kaže: nije važno kako jeste, važno je kako izgleda. Rusi su veoma slični nama u nekim stvarima, a u nekima nisu. Gaje se vrlo talentovana deca čija inteligencija nije sužena. Najopasnija je u Rusiji ta tehnička klasa: to su ljudi koji imaju osnovno elementarno znanje, ali nisu završili fakultete. Za mene je ovaj sastanak sada proslava gde vi slavite 75 godina, pa vam je glavna tema Ukrajina. Između oktobra 1998. i marta 1999. vi ste videli da više ne možete da uradite ništa. Treba znati da ocenimo sve što se dešava u svetu. To je prelomna tačka cele istorije. Ono što mi znamo kao zapadnu kulturu je isključivo rezultat kolonijalnih osvajanja- naveo je Bratina.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesli Klark udružen sa Kurtijem u mržnji prema Srbiji! U emisiji na CNN-u NATO agresiju iz 1999. nazvao "humanitarnom akcijom"! (VIDEO)
Live TV

Vesli Klark udružen sa Kurtijem u mržnji prema Srbiji! U emisiji na CNN-u NATO agresiju iz 1999. nazvao "humanitarnom akcijom"! (VIDEO)

Nekadašnji komandant NATO pakta general Vesli Klark, gostovao je na CNN-u i upozoravao je na Aleksandra Vučića. Rekao je da Vučić želi da uspostavi veliku Srbiju, da razruši BiH i da zauzme makar severni deo Kosova i Metohije. Od kud pravo Vesliju Klarku da govori o Srbiji kada je on predvodio NATO pakt 1999. kada je bombardovana Srbija i kada je, prema rečima mnogih stručnjaka, uništeno međunarodno pravo.

10.07.2024

16:35

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija